Kevätjakku on saanut vaikutteita japanilaisten perinneasusta.

Kevään catwalkeilla nähtiin paljon vaatteita, jotka solmittiin kiinni vyötäröltä. Kesän hippikimonokautta saa vielä odottaa, mutta hieman paksumpaa kangasta olevan kimonomaisen jakun voi jo ottaa käyttöön. Vyöllä solmittava jakku on rento vaate, joka tuo uutta virtaa tavalliseen farkkuasuun – parhaimmillaan kimono on simppelin asun kanssa.

Pue kimonojakun pariksi farkut tai farkkusortsit ja alle tavallinen t-paita tai toppi. Monissa kimonoissa on vajaamittaiset hihat, joten nyt on hyvä tilaisuus pukea ranteisiin rengas tai useampi. Klassiset nauhakengät sopivat hyvin farkkuasuun.

Säästä


Vuoriton takki kreppikangasta, 49,99 €, H&M. Farkkusortsit, 24,99 €, Mango. Ohut rannerengas, 5,99 €, H&M. Leveä metallirannekoru, 19,95 €, Pieces. Nauhakenkiä koristaa reikäkuvio, 36,95 €, Anna Field / Zalando.

Satsaa


Kimonojakku puuvillaa, 142,09 €, Madewell/Net-a-porter.com. Rennot farkkutsortsit, 70 €, Lee. Kullatut rannerenkaat, 65 € ja 85 €, Dyrberg / Kern. Kävelykengät, 245 €, Terhi Pölkki.

Lue myös:

Suosikkibloggari vinkkaa: nämä ovat kevään hittikengät

Parhaat vaatemerkit – paljasta löytösi!

Ihanan rento armeijatyyli sopii täydellisesti kevääseen

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.