Nyt loppui miettiminen, pakkauspulmat on ratkaistu! Kuva: Shutterstock
Nyt loppui miettiminen, pakkauspulmat on ratkaistu! Kuva: Shutterstock

Pakkaatko aina liikaa? Vähillä vaatteillakin pärjää, kun ne valitsee oikein.

Joskus vähemmän on enemmän. Näin on etenkin matkustaessa. Kevyemmät kantamukset helpottavat reissaamista huomattavasti – niitä on helpompi siirrellä paikasta toiseen ja pienen laukun voi halutessaan ottaa mukaan koneen matkustamoon.

College Fashion teki listan 15 vaatteesta ja asusteesta, joilla pärjää pidemmälläkin reissulla. Puvusto on suunniteltu erityisesti kevättä ja syksyä silmällä pitäen, joten lämpimiä kohteita varten pitkät housut voi vaihtaa sortseihin ja pakata mukaan pari hihatonta paitavaihtoehtoa sekä sandaalit. Toisen takeista voi myös korvata neuletakilla.

Ota mukaan nämä


YLÄRIVI: T-paita Good vibes only -tekstillä, 17,95 €, Nelly. Nümphin pilkullinen mekko, 49,95 €, Zalando. Denimpaita, 24,99 €, H&M. Pitkähihainen raitapaita, 12,95 €, Lindex. Klassinen koululaislaukku, 129,20 €, Cambridge Satchel Company. KESKIRIVI: Hupullinen parkatakki, 89,95 €, Mango. Kickersin nahkaballerinat, 70,99 €, Spartoo. Mustat leopardipilkulliset leggingssit, 39,99 €, Esprit. Jacqueline de Jongin hihaton kuviollinen paitapusero, 12,95 €, Bestseller.com. Vyöllä solmittava trenssi, 79,95 €, Vero Moda. ALARIVI: Soft Greyn saappaita koristaa ketju, 129 €, Ellos. Väljä neulepaita, 59,95 €, Zara. Lenkkarit, 69 €, Vagabond. Värikäs huivi, 17,95 €, Kappahl.

1. Trenssi on klassikkotakki, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

2. Hupullinen takki kannattaa pakata mukaan paikkoihin, joissa sade tai kylmä voivat yllättää.

3. Huivi suojaa niin viimalta kuin auringoltakin. Iso mutta ohut huivi on monikäyttöinen matka-asuste: se toimii tarvittaessa vaikkapa piknikvilttinä tai saronkina.

4. Lenkkarit tai tennarit kävelyretkiä varten.

5. Pitkähihnainen olkalaukku jättää kädet vapaiksi.

6. Farkut. Tietysti.

7. Legginssit sopivat niin joogahetkiin kuin neuleenkin pariksi.

8. T-paita on perusvaate, jota ilman ei kannata lähteä matkaan. Valitse tyyliisi sopiva väri, teksti tai kuva!

9. Denimpaita tuo asuun rentoutta ja on kerrospukeutujan suosikkivaate.

10. Neulepaita on usein tarpeen lämpimissäkin maissa, koska joskus ilmastointi viilentää sisätilat turhankin tehokkaasti.

11. Hihaton paitapusero sopii niin päivän virallisempiin tapaamisiin kuin iltamenoihinkin.

12. Nätti mekko on aina hyvä olla mukana – tyyli on vapaa.

13. Ballerinat sopivat yhteen sekä juhlamekon että farkkujen kanssa.

14. Pitkähihainen paita on perusvaate vailla vertaa.

15. Saappaat ryhdistävät asun. Valitse korot tai matalat kengät, mutta suosi malleja, joissa jaksaa kävellä ainakin jonkin verran.

Lue myös:

Monetko alushousut mukaan matkalle? Tämän taulukon avulla pakkaat aina sopivan määrän

21 vinkkiä: näin matkailet minibudjetilla

Avec Sofié: Pakkaamisen mestari

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

  1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
  2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
  3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
  4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
  5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti