Itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa vilkuillessa kannattaa pitää silmät tarkkana näiden syksyn trendien varalta.

Syyskukat

Yksi syksyn valloittavimmista trendeistä ovat kukkakuosit, jotka näyttävät upeilta peittäessään koko iltapuvun. Syksyisyyttä kukkakedoille tuovat tummat sävyt. Kukkakuviointi on mainio keino piristää muuten simppeliä asua – toivottavasti joku itsenäisyyspäivän juhlavieraista on hoksannut tämän.

Kirkkaat värit


Sokkihoitoa pimeyteen löytyy syksyn catwalkeilta, joilla nähtiin paljon kirkkaita, jopa neonvärisiä asuja niin arkeen kuin juhlaankin. Parhaimmissa oli yhdistelty useampia kirkkaita sävyjä. Todennäköisesti myös Linnassa nähdään ainakin pari värikkääseen asuun pukeutunutta leidiä.

Läpinäkyvyys


Linnan juhlavieraat ovat perinteisesti pukeutuneet varman päälle, mutta on joukkoon aina muutama räväyttäjäkin mahtunut. Tänä vuonna räväyttäminen voisi onnistua esimerkiksi osittain läpikuultavalla iltapuvulla. Ne ovat olleet viime aikoina erittäin suosittuja kansainvälisillä punaisilla matoilla. Itsenäisyyspäivänä tosin on tyylikkäintä välttää liian paljastavia asuja.

Vihreä


Vihreää nähtiin syksyn muotinäytöksissä paljon ja useissa eri sävyissä. Voisiko vihreä olla myös tämän vuoden Linnan juhlien yllätyssuosikki?

Metallit


Metallisävyt kuuluvat juhlakauteen – catwalkeilla ne olivat niin säihkyviä, että välillä tarvittiin aurinkolaseja. Myös muotisuunnittelija Jukka Rintala kertoi Radio Rockin haastattelussa, että kulta ja hopea näyttävät Linnassa aina kauniilta. Lue juttu aiheesta täältä: Miltä Linnan juhlien puvut näyttävät tänä vuonna, Jukka Rintala?

Villit kuviot


Aiemmin Linnassa on nähty esimerkiksi Marimekon kuoseja, ja toivottavasti joku uskaltautuu myös tänä vuonna valitsemaan persoonallisen kuvioinnin pukuunsa – räikeätkin kuviot ovat nyt huippumuodikkaita.

Lue myös:

Talven muotiyllättäjä – kukkamekko

Onko tässä Linnan juhlien erikoisin asu: iltapuku kahvikoneen kapseleista!

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.