Ampiaisvyötärö ja muhkeat lantiot ovat in, ja niitä tavoitellaan muun muassa korsetteja käyttämällä. Kuva: Shutterstock
Ampiaisvyötärö ja muhkeat lantiot ovat in, ja niitä tavoitellaan muun muassa korsetteja käyttämällä. Kuva: Shutterstock

Korsettien käyttäjät toivovat kilojen putoavan ja vyötärön kapenevan.

Viikonloppuna ensi-iltaan tulleesta Cinderella-elokuvasta nousi kohu, ennen kuin se edes pääsi teattereihin. Sen mainoskuvissa poseeraavan tähden Lily Jamesin, 25, vyötäröä arvosteltiin epäluonnollisen kapeaksi ja kuvakäsitellyksi. Elokuvan ohjaaja Kenneth Branagh joutui selittämään, ettei Jamesin vyötäröä ollut käsitelty, vaan hän käytti kuvissa korsettia.

Vyötäröä kaventava alusvaate on taas muodissa, ja Daily Mailin mukaan korsetteihin erikoistuneen What Katie Did -vaatemerkin myynti kasvoi joulukuun jälkeen 54 prosenttia. Yrityksen perustajan Katie Thomasin mukaan korsettibuumi alkoi Kim Kardashianin muodoista.

Kim kertoi jo viime vuonna käyttävänsä korsettia päivittäin. Hän ja esimerkiksi näyttelijä Jessica Alba hurahtivat Hollywoodissa jylläävään ”korsettidieettiin”. He pitivät monta tuntia päivässä korsettia laihtuakseen, vaikka lääkärit teilasivat koko laihdutuskikan hölynpölyksi.

Jopa 10 senttiä pois vyötäröltä

Suomalainen burleskitähti LouLou D’vil kertoi Me Naisille viime vuonna kapean vyötärönsä olevan oikean ruokavalion, liikunnan, vatsalihastreenin ja korsetin ansiota.

Loulou harrastaa tightlacingia eli kiristää keskivartalonsa korsetilla. Aluksi hän kykeni pukemaan korsetin ylleen vain muutamaksi tunniksi kerrallaan, mutta kun keho tottui puristukseen, hän alkoi käyttää korsettia nukkuessaankin. Puolentoista vuoden kuluttua vyötärö oli kaventunut kymmenen senttiä.

– Kun korsettia käyttää oikein ja muistaa treenata vatsa- ja selkälihaksiaan, sen käyttämisessä ei ole terveysriskejä. On mielenkiintoista seurata, miten omaa kehoaan voi muuttaa vastaamaan kauneusihannettaan.

Lue koko haastattelu täältä: Burleskitaiteilija: ”Vyötäröni kapeni 10 senttiä korsetilla”

Lue myös:

Tämäkö on kurvien salaisuus? Kim Kardashian hurahti laihdutuskikkaan

Pluskokoinen ja rimpula testasivat muotoilevat alusasut: Löytyikö vyötärö, kasvoivatko rinnat?