Ekomuotia suunnitteleva Camilla Norrback ei välitä pikaruokatrendeistä. Mutta mitkä ovat hänen suosikkivaatteensa kesällä?

Miten kuvailisit tyyliäsi?
Kärsin nostalgiasta. Pidän tummasta ja synkeästä. Vaikka rakastan syksyä, iän myötä olen alkanut nauttia myös keväästä. Tyylini on jotain naisellisen ja särmikkään väliltä. Vaatteen on oltava hyvin leikattu ja siitä täytyy löytyä jokin muoto, vaikka se muuten olisikin väljä tai hyvin yksinkertainen.

Seuraatko trendejä?

Seuraan suurempia linjoja ja hitaammin muuttuvia muodin suuntauksia. Nopeasti ohimenevistä trendeistä en välitä – ne ovat muodin pikaruokaa. On hienoa, jos näen kadulla muutama vuosi sitten suunnittelemani takin, joka näyttää edelleen ajankohtaiselta. Tällä hetkellä minua viehättää 70-luvun tyyli ja leikkaukset.

Miten aiot pukeutua tänä kesänä?
Suosikkivaatteitani ovat pitkät mekot ja mukavat neuletakit. Silkkipuuvilla on miellyttävä materiaali kuumallakin. Mustia asuja piristän punaisilla korkokengillä sekä huiveilla ja vintage-tyylisillä koruilla. Myöskään kynsilakkaa ei pidä unohtaa.

 

Camilla Norrback

  • Syntynyt Pietarsaaressa 1974. Asunut Tukholmassa vuodesta 1994.
  • Perusti omaa nimeään kantavan vaatemerkin vuonna 1999. Mallistossa käytetään mahdollisimman ekologisia materiaaleja. Vaatteitaan hän kuvailee sanalla ”ecoluxury” eli vaatteet ovat ekologisuuden lisäksi ylellisiä ja muodikkaita.
  • Camillan vaatteet tunnetaan retroromantiikasta, nostalgisista väreistä ja kuvioista sekä naisellisista ja vartalolle armeliaista leikkauksista.
  • www.camillanorrback.com