Ongelmana tummat silmänaluset? Vetele tätä niihin, niin johan häipyvät. Kuva: Sanoma-arkisto.
Ongelmana tummat silmänaluset? Vetele tätä niihin, niin johan häipyvät. Kuva: Sanoma-arkisto.

Tummat silmänaluset voi koettaa peittää huulipunalla. Kuulostaa aivan pimeältä, mutta tässä on ihan logiikka.

Näytätkö aamuisin aina pandalta, et missään söpössä mielessä?

Yhden käden sormin on laskettavissa ne naiset, jotka eivät paini tummiin silmänalusiin liittyvien ongelmien kanssa. Ja yritä epätoivoissaan ladata silmänalusia täyteen paksuja peitevoiteita.

Ei toimi, ei. Mutta oletko kokeillut huulipunaa? Uusi kikka on vetäistä punalla kunnon raidat alaluomille. Sitten häivyttää ja odottaa tovi.

Tämä on se vaihe, kun näytät mielipuolelta. Älä lähde kaduille hortoilemaan.

Lopuksi lisää päälle ohuelti tavallista peitevoidettasi. Pitäisi olla kunnolla peitossa.

Tekniikka vaatii huolellisuutta, mutta ei ole mahdoton.

Teho perustuu vastaväreihin, joilla on taipumus neutralisoida toisiaan. Vihreän vastaväri on punainen ja sinisen puolestaan oranssi. Huulipunassa on oranssin ja punaisen sävyjä. Se siis neutralisoi silmänalusia, joiden tummuus syntyy usein vihreistä ja sinisistä pohjasävyistä.

Sama vastavärikikka oli käytössä etenkin männävuosina suosituissa peitevoiteissa: vihreät voiteet neutralisoivat kasvojen punoitusta.

Kauneusekspertti Deepica Mutyala näytti tammikuussa kikasta YouTube-tutorial-videon, jota on tähän mennessä katsottu yli neljä miljoonaa kertaa.

Katso hänen videoltaan, miten homma menee oikein.

Aiemmin asiasta on kertonut muun muassa Today-uutissivusto.

Lue myös:

Muistitko punata huulesi tänään? Syytä olisi

Geelipunaa huuliin ja poskiin – tämän meikin idea napattiin muotinäytöslavoilta

Helppo kauneuskikka – valkaise hampaat huulipunalla

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.