"Pakkasin tämän laukun toisen asteen yhtälön avulla!" Kuva: Shutterstock
"Pakkasin tämän laukun toisen asteen yhtälön avulla!" Kuva: Shutterstock

Jos haluaa matkustaa mahdollisimman kevyesti, matematiikka kannattaa ottaa pakkausavuksi.

Edessä on kahden viikon reissu ja avonainen matkalaukku. Alushousu- ja sukkalaatikolla alkaa kiivas pohdinta: ottaako mukaan neljättoista kumpaakin vai yrittäisikö pärjätä vähemmällä?

Jos kotiin ei halua tulla kymmenen käyttämättömän alusvaatteen kanssa, kannattaa vilkaista Medium-sivustolla julkaistua, nörtihköä pakkaustaulukkoa. Sen avulla saa selville, kuinka monilla alushousuilla ja pyykkäyskerroilla reissustaan selviää.

Jos esimerkiksi lähtee yhdeksän päivän matkalle ja ajattelee pesevänsä pyykkiä kerran, mukaan pitäisi pakata viidestä kahdeksaan alushousut. Viisillä housuilla pärjää koko reissun, jos alushousut vaihtaa päivittäin, eikä tapahdu vahinkoja. Oletuksena myös on, että pyykkipäivänä yllä on yhdet alushousut.

Taulukon kultaiset numerot tarkoittavat, että kotiin tullessa kaikki alusvaatteet ovat pyykkipussissa, eikä turhia puhtaita tule raahattua mukana. Myös lähtiessä päällä olevat alusvaatteet on laskettu mukaan lukuun.

Taulukon löydät tästä linkistä. Aloita valitsemalla ylimmältä riviltä matkasi kesto ja seuraa saraketta alaspäin, kunnes löydät sopivan ratkaisun pyykkikertojen ja alushousujen määrän välillä.

Lue myös:

Ei varaa kesäreissuun? Näin feikkaat loman kotioloissa

Kokoa lomapuvusto, joka mahtuu käsimatkatavaroihin – 10 vinkkiä

Valmistaudu kesän lomamatkaan näillä vinkeillä