Latinotähti Jennifer Lopez edusti New Yorkissa dramaattisessa mustassa asussa, jonka kruunasi räätälöity, herraintyylinen viitta. Kuvat: MV Photos
Latinotähti Jennifer Lopez edusti New Yorkissa dramaattisessa mustassa asussa, jonka kruunasi räätälöity, herraintyylinen viitta. Kuvat: MV Photos

Marion Cotillard yhdisti rentoon arkiasuunsa sähäkän leopardiviitan. Ranskalaisnäyttelijä on tuttu elokuvasta Pariisin varpunen, jossa rooli Édith Piafina poiki hänelle parhaan naisnäyttelijän Oscarin.
Marion Cotillard yhdisti rentoon arkiasuunsa sähäkän leopardiviitan. Ranskalaisnäyttelijä on tuttu elokuvasta Pariisin varpunen, jossa rooli Édith Piafina poiki hänelle parhaan naisnäyttelijän Oscarin.

Brittimalli Suki Waterhouse ihastui eleganttiin takin ja viitan yhdistelmään, joka on nyt huippumuodikas.
Brittimalli Suki Waterhouse ihastui eleganttiin takin ja viitan yhdistelmään, joka on nyt huippumuodikas.

Viitta on cool, tietävät sekä Batman että Hollywood-tähdet.

Kevään persoonallisin asuste on Punahilkan ja supersankarien maailmaan ajatukset johdatteleva viitta. Moderni viitta on käytännöllinen vaate, joka korvaa säiden lämmetessä takin.

Trendikäs asu toimii arjessa, mutta viittoja on näkynyt runsaasti myös Hollywood-tähtien juhlapukeutumisessa – sekä lyhyenä että pitkänä versiona. Harteilla hulmuava kangas jakaa mielipiteitä, mutta yksi asia on varma: viittaan pukeutunut juhlija ei jää huomaamatta.

Lue myös:

Tältä näyttää Jennifer Lopezin vaatehuone – farkkuja hyllytolkulla

Kevättä juhlitaan hempeässä pastellissa - katso mallia Hollywood-tähdiltä

Valmistaudu kesään! Valitse parhaat gladiaattorisandaalit

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.