Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Farkkujen osto-opas antaa vinkin jos toisenkin.

Jos täydelliset farkut ovat vielä haussa:

Älä tuijota pelkästään viimeisintä muotia. Itselle parhaiten sopiva malli löytyy vain sovittamalla.

Merkin sijaan keskity leikkaukseen. Farkkupeppu näyttää hyvältä kaikilla, kunhan malli on istuva.

Muista, että liian kireät ja turhan löysät farkut suurentavat.

Farkut venähtävät käytössä, eli valitse tarpeeksi napakka koko.

Älä pese farkkujasi pilalle: Pese housut nurinpäin käännettynä ja vältä valkaisuaineita sisältäviä pesuaineita. Huuhteluaine tuhoaa stretchin.

Eri vartalotyypit saavat osviittaa seuraavasta:

Muotoa kankuille

Matalavyötäröiset bootcut-malliset farkut tuovat takapuolelle lisäboostia. Ylhäältä istuvissa ja polvesta alaspäin levenevissä farkuissa jalat näyttävät pidemmiltä ja hoikemmilta. Lisää vaikutelmaa ja asennetta korkeilla koroilla.

Timmeille takamuksille

Kauttaaltaan kapealinjaiset pillifarkut pitävät pepun piukkana ja antavat lantion ja jalkojen naisellisille kaarille ryhtiä. Erilaiset pesut, kulutukset ja revityt yksityiskohdat antavat simppelille farkkumallille eloa.

Muhkeille muodoille

Lökärifarkut kätkevät sisäänsä enemmänkin muotoja. Jos et halua muistuttaa rautakaupan Ranea, kääri farkkujen lahkeet puoleen sääreen ja yhdistä huimiin korkkareihin sekä asialliseen ja simppeliin yläosaan.

Joka pepulle

Jos et omista tiimalasivyötäröä tai sulosääriä, rennot farkkuhaalarit tasapainottavat vartalon mittasuhteita. Pidä kuitenkin yläosa kapealinjaisena, niin et näytä muumimammalta.

Lue myös:

Suuri farkkutesti: sovitimme 18 uutta farkkumallia

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.