Kalevala Korun kultaseppä Saija Saarela kommentoi julkkisten koruja.

"Miesten korujenkäytön tienraivaajana ja trendsetterinä enemmän kuin kukaan muu on toiminut David Beckham. Hän käyttää rohkeasti suuria korunippuja, yksittäisiä näyttäviä koruja, timantteja, helminauhoja, korvakoruja ja rannekoruja luontevana osana pukeutumistaan.

Epäilemättä on hänen ja amerikkalaisten räppäreiden, kuten 50 Centin ja P Diddyn esimerkin yhteisvaikutusta, että nykyään miehet käyttävät koruja enemmän kuin koskaan. Eturintamassa etenevät pojat ja nuoret miehet, mutta muutkin ikäluokat ovat kovaa vauhtia pääsemässä kiinni jutun juonesta.

Ei tarvitse ollakseen julkkis hätkähdyttääkseen positiivisesti koruilla. Eräs oivaltava korukeksintö on jäänyt erityisesti mieleeni. Lyhythiuksinen työtoveri keksi koristella juhliin hiuksensa klipsikorvakoruilla! Korvakorun taustassa olevan silikonin ansiosta ne pysyivät paikallaan yhtä hyvin kuin mitkä tahansa hiusnipsut ja olivat takuulla persoonallisempi ratkaisu."

 

Koruilla koreilijat

Jenni Vartiainen on valinnut vintage-mekkoonsa täydellisen ajanmukaiset pitkät helmet, mutta erityisen hauska on hänen hiuskorunsa. Mustat korut ja tummat pitkät hiukset toimivat yhdessä kasvojen kehyksinä ja vetävät huomion silmiin. Korut muuten sopisivat aivan yhtä hyvin 1920-luvun charlestonmekon ja lyhyeiden hiusten kavereiksi!

Korumuoti noudattaa syklejä aivan samoin kuin muukin muoti, eli kaikki vanha tulee ennen pitkää aina uudestaan ajankohtaiseksi.

Eva Longorian elekieli ei voisi olla selvempää: Katsokaa mitä minulla on! Glamour ja timantit kuuluvat yhteen kuin Hollywood ja luksus.

Muhkean sormuksen kohdalla on kuitenkin pakko jo todeta, että joskus vähemmän voisi olla enemmän...

Beyoncén etnovaikutteinen koru on upea yhdistelmä yksinkertaisuutta ja runsautta, ja se johdattelee ajatukset hänen afrikkalaisiin sukujuuriinsa. Helmien ja puvun samankaltaiset pinnat ja värit tekevät yhdistelmästä yllättävän hillityn, vaikka koru onkin massiivinen. Kokonaisuus olisi jopa tylsä ilman korvakorujen pirteän kimaltelevaa panosta. Näennäisesti yhteensopimattomat korut täydentävät tässä loistavasti toisiaan.

Vappu Pimiän railakkaan korun kertomia viestejä tulkitakseen pitäisi mennä hyvin lähelle. Mahtaakohan juuri se olla korun tarkoituskin?

Katy Perry on viehtynyt tyttömäiseen pin-up -tyyliin, vaaleanpunaiseen väriin sekä hätkähdyttäviin naamiaismaisiin asuihin. Tässä kokonaisuudessa valtava sirkusprinsessan kaulakoru on se jokin, joka tekee asusta nimenomaan hänelle tunnusomaisen. Se on katseenvangitsija, jonka saamaa huomiota vaatimattomammat korvakorut eivät varasta. 

kuvat MV-Photos ja valmistajat

1980-luvun pop-kuningatar Madonna sekä ihastutti että provosoi rohkeilla vaatevalinnoillaan. Seuraa kasari-ikonin jalanjälkiä ja yhdistä kirjailtu jakku mustaan nahkaan.

 1. Hiusdonitsit ovat leikkimielinen tuulahdus menneisyydestä, 6 €, Monki.
 2. Punkkarityyliä voi kesyttää vaaleanpunaisilla ruusuilla, 49,99 €, KappAhl.
 3. Älä kaihda metallinhohtoa arkipukeutumisessa: yhdistä siniset mom-farkut kultaiseen yläosaan, 15 €, Monki.
 4. Korvakorut luovat viimeisen silauksen, 119 €, Sif Jakobs.
 5. Discon coolein vieras saapuu paljettihousuissa, 59,95 €, Zalando.
 6. Tekonahkahame on jokaisen rokkarin vakiovaruste, 49,99 €, Esprit
 7. Paksu pohja, niitit ja soljet tuovat tennareihin roimasti asennetta, 89,95 €, Tamaris.
Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

Supermalli Kate Moss nousi muotimaailman ykkösnimeksi 1993. Urheiluvaatteet sekä katutyylistä inspiroituminen ovat ysärimuodin peruspilareita.

 1. Coca-Cola-fanien luottovaate, 24,99 €, Bik Bok
 2. Hullunkurisissa tupsukorvakoruissa on ysärille tyypillistä lapsenmielisyyttä, 9,95 €, Zara.
 3. Siistit jumppahousut sopivat oikein stailattuna jopa työpaikalle, 119 €, Tommy Hilfiger.
 4. Jenkkikoulujen takki sopii A-linjaisen midihameen kanssa, 49,95 €, Cubus.
 5. Repussa yhdistyvät sekä tyylikkyys että käytännöllisyys, 69 €, Lipault Paris.
 6. Tyylistä ei tarvitse säästää, vaikka rahaa olisi vähän, 26,99 €, Lidl.