Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Paljetit sopivat hyvin talven pimeimpään aikaan. Vältät yökerholookin yhdistelemällä paljetteja rennompiin vaatekappaleisiin.

Paljetit jatkavat voittokulkuaan trendien aallonharjalla, ja niiden säihke valaisee harmaimmankin aamun – vai häikäiseekö vain? Julkkisstylistit Emily Current and Meritt Elliot paljastivat WhoWhatWear.com-sivustolle vinkkinsä, joiden avulla paljetit voi pukea katu-uskottavasti myös arkeen.

Näin onnistut:

1. Anna asusteiden kimaltaa

Paljetit toimivat arjessa parhaiten pieninä annoksina: yksityiskohtana paidassa tai paljettiloafereina jaloissa. Jos paljetteja on vain vähän, ne saavat kiiltää ylellisen kultaisina tai hopeisina.

2. Yhdistä rentoa ja hienoa

Jos bleiserisi on kuorrutettu paljeteilla, valitse sen kaveriksi rento t-paita ja kuluneet luottofarkut. Kimallus piristää muuten tuiki tavallisen asun, etkä näytä yökerhon asiakkaalta.

3. Sekoita pakkaa

Yhdistele kimallusta eri materiaaleihin sen mukaan, miten juhlavan kokonaisuuden haluat rakentaa. Peruspuuvilla palauttaa takaisin arkeen, satiini tuo juhlavuutta. Paljetit sopivat myös joulunpyhien juhlahetkiin: kokeile yhdistää paljettihousut esimerkiksi silkkitoppiin tai paljettipaita väljästi leikattuihin housuihin.

4. Valitse tummaa

Tummat sävyt sopivat talvigarderobiin vaaleita paremmin ja näyttävät uskottavilta. Kokeile mustan lisäksi tummanharmaata, metsänvihreää tai tummanpunaista.

5. Pysy mattana

Mattapaljetit ovat ehkä vähän ironinen valinta – pitäisihän paljettien loistaa. Matta kuitenkin toimii arkiasussa varsin hyvin, sillä vaikka pinta ei kiillä, se on kiinnostavan näköinen.

Lue myös:

Paljettitrendi jatkuu viileissä veden sävyissä

Enemmän paljetteja, paremmat bileet – kruunaa asu hopealla

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.