Odotamme, että Meghanin hääeleganssi on maaginen näky. Kuvat: iStock ja MVphotos Kuvankäsittely: Helmi Järvinen
Odotamme, että Meghanin hääeleganssi on maaginen näky. Kuvat: iStock ja MVphotos Kuvankäsittely: Helmi Järvinen

Pian avioituva Meghan Markle päihittänee jopa herttuatar Catherinen hääpukukustannuksissa, jos huhut asun hinnasta pitävät paikkansa.

Näyttelijä Meghan Marklen ja prinssi Harryn häitä vietetään 19. toukokuuta. Kuten kenellä tahansa morsiamella, Meghanillakin on ”vähän” lipsahtanut hääbudjetin kanssa. Daily Mail kertoo sivustollaan, että sisäpiirilähteen The Look -aikakauslehdelle antamien tietojen mukaan budjetti on tuplaantunut valmistelujen edetessä.

Valtaosan rahoista on nimettömän lähteen mukaan nielaissut morsiamen häätyyli, johon arvioidaan menneen 400 000 puntaa eli noin 448 000 euroa – isoin osa siitä itse hääpukuun. 

Siis ihan kenelle tahansa voisi käydä juuri noin.

Meghanin kohdalla rahanmeno on kuitenkin vähän kummallista siihen nähden, että voisi kuvitella monen suunnittelijan tarjoutuneen tekemään puvun joko ilmaiseksi tai reilulla alennuksella. Näkyvyys kuninkaallisissa häissä kun on ehkä parasta mainosta, mitä suunnittelija tai yritys voi saada.

Toki hääpari toimii oikein maksaessaan kunnon korvauksen, joka tekee hyvää taloudelle ja josta kertyy verotuloja. Meghanin nimittäin väitetään kuittaavan laskut itse.

Vertailun vuoksi herttuatar Catherinen hääpuvun kerrotaan maksaneen 250 000 puntaa vuonna 2011 (mikä sekin on toki paljon). Lähes puoli miljoonaa on siis kuninkaallislisä huomioidenkin todella kova hinta.  

Neljä teoriaa hinnasta

Jos Suomessa haluaisi käyttää hääpukuunsa keskustakämpän verran rahaa, saisi sillä jo todella monta huippusuunnittelijoiden ja -ompelijoiden työtuntia ja laadukkaita materiaaleja useampaankin kolttuun. Kuinka sitten Meghan on saanut upotettua vastaavat määrät rahaa vain yhteen mekkoon? Keksimme ainakin neljä vaihtoehtoa. 

1) Yksi mahdollinen menoerä ovat hintavat koristeet. Puvun voi koristella erittäin laadukkaasti, esimerkiksi upottaa miehustaan liudan aitoja timantteja. Tämä kyllä selittäisi suuret kustannukset. 

2) Toinen teoria on, että Meghan maksaa todella kovaa tuntiliksaa neitsyille, jotka kutovat harvinaisten silkkiperhosten täydenkuun aikaan tuottamasta kuteesta täydellistä silkkikangasta salaisessa luolassa.

3) Onhan sekin mahdollista, että Meghanin mekko on tehty vastasyntyneiden yksisarvisten jouhista. Silloin puolen miljoonan hinta-arvio voi olla jopa alakanttiin.

4) Neljäs vaihtoehto tietenkin on, että nyt kyllä joku nauraa matkalla pankkiin.