Secret Wardrobe -blogin Anna-Maria suosittelee kevään juhliin heleitä värejä ja kukkakuoseja. Kuva: Anna-Marian blogi
Secret Wardrobe -blogin Anna-Maria suosittelee kevään juhliin heleitä värejä ja kukkakuoseja. Kuva: Anna-Marian blogi

Secret Wardrobe -blogin Anna-Maria kannustaa valitsemaan ylleen heleitä värejä ja täydentämään kokonaisuuden asusteilla.

Keveät, kauniisti laskeutuvat materiaalit ja pehmeät värit ovat Secret Wardrobe -muotiblogia pitävän Anna-Maria Arjaston suosikkeja juhlakauteen. Lisäksi tyylitietoinen nainen on haalinut ei sittenkään niin salaiseen vaatekaappiinsa oranssinpunaista.

– Ehdoton juhlasuosikkini on kuitenkin pitsi, erityisesti valkoisena, hän kertoo.

Anna-Marian mukaan juhla- ja arkitrendit eroavat toisistaan siinä, kuinka näyttävästi ne tulevat esille.

– Juhlapukeutuminen heijastelee muita kevään ja kesän trendejä, mutta siinä ne näkyvät katukuvaa huomattavasti hillitymmin, Anna-Maria kertoo.

Hän nostaa esimerkiksi 70-luvun, joka on taas muodikas vuosikymmen.

– Se siirtyy juhliin yksityiskohtien kautta. Hippihenki näkyykin juhlapukeutumisessa hillittyinä liukuvärjäyksinä ja kepeinä pitsimekkoina.

Anna-Maria ehdottaa, että klassisempien juhlamekkojen pariksi voi tuoda runsaan kaulakorun tai kukkapannan luomaan hippifiilistä. Melkein jokaiselta löytynee kaapista ajaton juhlamekko, jota voi aivan hyvin käyttää myös tämän kesän juhlissa – uutta ei ole pakko ostaa.

– Hauska valinta on myös vaihtaa hame hulmuaviin housuihin ja yhdistää niihin tyköistuva yläosa sekä elegantti koru.

Värit tuovat juhlan

Bloggarin mukaan puuteriset ja pastellisävyt ovat aina varma valinta juhliin. Kokeile esimerkiksi heleää vaaleanpunaista ja utuista keltaista. Valkoinenkin on tänä kesänä supersuosittu väri.

– Se on erinomainen juhlaväri. Valkoinen näyttää upealta pienesti päivettyneen ihon parina ja sopii kauniisti kesäkauteen. Häävieraan tosin kannattaa jättää kokovalkoinen morsiamelle ja suosia valkoista asusteissa, mutta esimerkiksi valmistujaisiin väri sopii loistavasti!

Hehkuvat värit tuovat juhliin loistoa.

– Ehkä näkyvimmin väreissä loistaa oranssinpunainen, joka sopii monelle. Se näyttää raikkaalta ja hehkuu kuulaasti vaalean ihon parina, mutta korostaa myös kauniisti pientä päivetystä. Se on myös helppo asustaa, koska korut ja asusteet voivat olla hyvin simppelit. Mekko on ajaton valinta, mutta väri näyttää upealta myös juhlavissa haalariasuissa.

Anna-Maria suosittelee ottamaan ilon irti myös erilaisista kukkakuoseista.

– Olen myös tykästynyt hauskoihin kukkapantoihin, jotka ovat monikäyttöisiä asusteita. Niitä hyödyntämällä yksinkertainenkin kampaus saa viimeistellyn ja juhlavan ilmeen. Ne ovat loistavia asusteita, mikäli hiustenlaitto ei ole vahvuus!

Lue myös:

Huippubloggari: Näin rakennat ihanan bohotyylin

Oletko valmis gladiaattorisandaalien paluuseen?

10 asiaa, jotka jokaisen naisen tulee tietää muodista