Secret Wardrobe -blogin Anna-Maria suosittelee kevään juhliin heleitä värejä ja kukkakuoseja. Kuva: Anna-Marian blogi
Secret Wardrobe -blogin Anna-Maria suosittelee kevään juhliin heleitä värejä ja kukkakuoseja. Kuva: Anna-Marian blogi

Secret Wardrobe -blogin Anna-Maria kannustaa valitsemaan ylleen heleitä värejä ja täydentämään kokonaisuuden asusteilla.

Keveät, kauniisti laskeutuvat materiaalit ja pehmeät värit ovat Secret Wardrobe -muotiblogia pitävän Anna-Maria Arjaston suosikkeja juhlakauteen. Lisäksi tyylitietoinen nainen on haalinut ei sittenkään niin salaiseen vaatekaappiinsa oranssinpunaista.

– Ehdoton juhlasuosikkini on kuitenkin pitsi, erityisesti valkoisena, hän kertoo.

Anna-Marian mukaan juhla- ja arkitrendit eroavat toisistaan siinä, kuinka näyttävästi ne tulevat esille.

– Juhlapukeutuminen heijastelee muita kevään ja kesän trendejä, mutta siinä ne näkyvät katukuvaa huomattavasti hillitymmin, Anna-Maria kertoo.

Hän nostaa esimerkiksi 70-luvun, joka on taas muodikas vuosikymmen.

– Se siirtyy juhliin yksityiskohtien kautta. Hippihenki näkyykin juhlapukeutumisessa hillittyinä liukuvärjäyksinä ja kepeinä pitsimekkoina.

Anna-Maria ehdottaa, että klassisempien juhlamekkojen pariksi voi tuoda runsaan kaulakorun tai kukkapannan luomaan hippifiilistä. Melkein jokaiselta löytynee kaapista ajaton juhlamekko, jota voi aivan hyvin käyttää myös tämän kesän juhlissa – uutta ei ole pakko ostaa.

– Hauska valinta on myös vaihtaa hame hulmuaviin housuihin ja yhdistää niihin tyköistuva yläosa sekä elegantti koru.

Värit tuovat juhlan

Bloggarin mukaan puuteriset ja pastellisävyt ovat aina varma valinta juhliin. Kokeile esimerkiksi heleää vaaleanpunaista ja utuista keltaista. Valkoinenkin on tänä kesänä supersuosittu väri.

– Se on erinomainen juhlaväri. Valkoinen näyttää upealta pienesti päivettyneen ihon parina ja sopii kauniisti kesäkauteen. Häävieraan tosin kannattaa jättää kokovalkoinen morsiamelle ja suosia valkoista asusteissa, mutta esimerkiksi valmistujaisiin väri sopii loistavasti!

Hehkuvat värit tuovat juhliin loistoa.

– Ehkä näkyvimmin väreissä loistaa oranssinpunainen, joka sopii monelle. Se näyttää raikkaalta ja hehkuu kuulaasti vaalean ihon parina, mutta korostaa myös kauniisti pientä päivetystä. Se on myös helppo asustaa, koska korut ja asusteet voivat olla hyvin simppelit. Mekko on ajaton valinta, mutta väri näyttää upealta myös juhlavissa haalariasuissa.

Anna-Maria suosittelee ottamaan ilon irti myös erilaisista kukkakuoseista.

– Olen myös tykästynyt hauskoihin kukkapantoihin, jotka ovat monikäyttöisiä asusteita. Niitä hyödyntämällä yksinkertainenkin kampaus saa viimeistellyn ja juhlavan ilmeen. Ne ovat loistavia asusteita, mikäli hiustenlaitto ei ole vahvuus!

Lue myös:

Huippubloggari: Näin rakennat ihanan bohotyylin

Oletko valmis gladiaattorisandaalien paluuseen?

10 asiaa, jotka jokaisen naisen tulee tietää muodista

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.