Mitähän tästä pitäisi päätellä? Kuva Shutterstock
Mitähän tästä pitäisi päätellä? Kuva Shutterstock

Sen tietää, kun jokin väri vain tuntuu omalta, ja kaappiin eksyy useampikin vaatekappale lähes samassa sävyssä. Katso leikkimieliset tulkinnat suosikkisävyistäsi!

Musta

Aina varma ja helppo, sillä tyylikkyys on taattu. Kokomusta asu huokuu vakavuutta ja asiallisuutta, mutta voi näyttää myös supermuodikkaalta, kun vaatteiden leikkaukset ovat ajan hengen mukaiset.

Valkoinen

Wou, valkoiseen pukeutuva herättää kunnioitusta, sillä arka väri vaatii siivoa käyttäytymistä. Siksi valkoista suosivat täydellisyyteen pyrkivät ja puhtautta arvostavat – tai sitten ne, jotka haluavat päivetyksensä hehkuvan entistä syvempänä.

Sininen

Sinistä suosii tyyppi, joka etsii elämäänsä vakautta ja rauhaa. Se on hyvä valinta asuun, jos haluat vaikuttaa luotettavalta. Kuninkaalliset eivät turhaan suosi tätä väriä. Räväkkä sähkönsininen luo myös hyvin dynaamisen ja sporttisen vaikutelman.

Vihreä

Hellyys, luotettavuus, suoruus ovat vihreästä tykkäävän luonteenpiirteitä. Se, joka pukeutuu vihreään, välittä paljon siitä, mitä mieltä muut ovat hänestä. Vihreään pukeutumalla voi myös viestiä rakastavansa luontoa.

Punainen

Punaiseen pukeutuvalla riittää energiaa ja intohimoa. Vaikka räväkkä väri ei kuuluisi suosikkeihisi, punainen pusero onkin hyvä valinta, jos olo on hieman nuutunut.

Violetti

Taiteellisuus ja yksilöllisyyt ovat violetiin usein yhdistettyjä piirteitä, mutta väriin saattaa liittyä myös jonkinlaista itseriittoisuutta. Violetti luo helposti vaikutelman kulttuurin ystävästä.

Keltainen

Iloinen, aurinkoinen, pirteä... Keltaiseen pukeutuvan on helppo vaikuttaa kaveriporukan ilopilleriltä. Keltaisesta pitävät myös logiikan ja järjestyksen ystävät, jotka jakavat mielellään viisauttaan muille. Kuulostaa opettajan tai valmentajan väriltä?

Ruskea

Ruskean valitsee tyyppi, joka ei välitä erottumisesta. Ruskeaan pukeutuvaan voi aina luottaa, ja neiti ruskea tekee kaikkensa ollakseen hyvä ystävä. Pukeutumisessa ruskea on hankalahko väri, sillä se näyttää helposti valjulta.

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.