Kuva: REUTERS/Tim Wimborne
Kuva: REUTERS/Tim Wimborne

Tyyliä metsästämässä -blogin Veera Korhonen kertoi, mistä tunnistaa turvallisen nettikaupan. Entä uskaltaako EU:n ulkopuolelta tilata?

Mistä tietää, että nettishoppailu on turvallista?

– Mitä isompi ja tunnetumpi firma, sitä luottavaisemmin mielin ostoksia­ uskaltaa­ tehdä. Jos eksyt­ kauppaan, jonka tuotteet ja hinnat kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta, sitä ne yleensä ovat. Lue nettikaupan toimitusehdot. Kaikki ostosten tekoon tarvittava tieto löytyy yleensä kaupan sivuilta, ja jos jokin asia ei selviä, aina voi kysyä asiakas­palvelusta. Ulkomaisissakin kaupoissa pärjää perusenglannilla, neuvoo Tyyliä metsästämässä -blogin Veera Korhonen.

Vinkki! Euroopan kuluttaja­keskuksen tarkistuslista auttaa luotettavan verkkokaupan tunnistamisessa, fi.theshopping­assistant.com.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskaltaako EU:n ulkopuolelta tilata?

Kun ostat EU-maista, maksat vain tuotteen hinnan ja postikulut. EU:n ulkopuolelta tilattavien tuotteiden hintaan sen sijaan­ lisätään tullimaksu ja arvonlisävero.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monet kaupat lisäävät nämä kulut automaattisesti­ loppusummaan. Isoilla yhdysvaltalaisilla nettikaupoilla on tavallisesti omat sivustonsa EU:n alueelta ostaville. Tullauksen voi hoitaa myös Suomen tullin verkkopalvelussa, jos kauppa ei ole sitä tehnyt.

Lue myös:

Oikea koko nettiostoksilla – näin onnistut!

Mistä tiedän, onko nettikauppa luotettava?

Vaatteiden kansainväliset kokotaulukot – katso täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla