Ashley Graham käyttää vaatekokoa 46 ja on täydellinen malli. Kuva: Reuters
Ashley Graham käyttää vaatekokoa 46 ja on täydellinen malli. Kuva: Reuters

Tavalliset amerikkalaisnaiset eivät suotta häpeile xl-vaatekoon vartaloaan, vaan täyttävät Instaa hienoilla selfieillään.

Miltä näyttää kokoa 46 käyttävä nainen? Vaikea sanoa, sillä samaa vaatekokoa käyttävillä naisilla voi olla täysin eri ruumiinrakenne, paino ja pituus.

Washingtonin osavaltion yliopiston tutkijat ovat juuri selvittäneet, että amerikkalaisnaiset ovat keskimäärin juuri tuota kokoa 46. Keskivertonainen on kasvanut vuosina 1988–2010 vaatekoosta 14 kokoon 16. Amerikkalaiskoko 14 vastaa Suomessa kokoa 44 ja 16 kokoa 46.

Fusion-julkaisun mukaan uusi, vahvistettu keskikoko on saanut monet naiset huokaisemaan helpotuksesta. Tutkijat huomasivat, että naiset vertaavat itseään entiseen standardikokoon 44. Se aiheutti mielipahaa omasta vartalosta ja sen normaaliudesta. Jos taas naiset olivat alle koon 44, he tunsivat olevansa terveitä – ja onnellisia.

Monessa vaateketjussa plusmallistot alkavat tyypillisesti koosta 44. Suomessa naisten yleisin vaatekoko on 40–42. Vaateteollisuus käyttää kuitenkin täälläkin malleinaan pienempiä naisia. Esimerkiksi tavaratalo Prisman mallien pitää mahtua koon 38 vaatteisiin.

Tosin koot saattavat vaihdella suurestikin eri vaateketjujen välillä. Yhdysvalloissa vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan saman koon vyötärömitta vaihtelee jopa 13 senttimetriä eri merkeissä.

Lue myös! Miksi koon 42 nainen ei mahdu 44:n farkkuihin? 4 selitystä mysteerille

Tunnetuin amerikkalaisnainen vaatekokoa 46 on mallina työskentelevä Ashley Graham. Grahamin asenne on lisännyt useiden amerikkalaisnaisten itsevarmuutta entisestään.

Vaatekoon 46 naisten ovat nyt julkaisseet Instagramissa ja Twitterissä selfieitä:

Revityt farkut näyttävät aina hyvännäköisiltä, kun ne yhdistää oikeisiin asusteisiin.

Tiedätkö eri maiden vaatekoot? Katso täältä: vaatteiden kansainväliset kokotaulukot

Ota mallia Jessicasta: haalari päälle, kun siltä tuntuu!

Tämähän jo tiedetään: tanssijankin vartalo voi olla kokoa 46.

 

Kuva, jonka astiastiasti (@astiiastii) julkaisi

Musta mekko on aina varma valinta.

Tällainen mekko sopisi hyvin pikkujouluihinkin.

Tule mukaan, koon 46 nainen!

Lähetä kuva itsestäsi alla olevassa kuvagalleriassa tai Instagramissa. Muista lisätä mukaan tunnukset #koko46 ja #menaiset