Me Naiset
|
Johanna Lätti

Naiset, nyt glitteriä luomeen ja puffia tukkaan. Drag queen vinkkaa, miten juhlalook syntyy.

Kuva: Maija Tammi

Drag-artisti Miss Divetillä on nenä kiinni peilissä. Tuuhea tekoripsirivistö kiinni ja luomelle kunnon kerros kimalletta – kyllä säihkyy. Miss Divet muiskuttelee viehkosti punahuulillaan ja pöyhii tukkaa pörrölle. Vielä verkkosukkikset jalkaan ja kipin kopin yhdentoista sentin korkkareilla poseeraamaan.

Miten hän tuon tekee? Miss Divethän on mies! Epäreilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt on Drag-artistien kuumin sesonki meneillään: he viihdyttävät pikkujouluttelijoita illasta toiseen, ympäri Suomen. Miss Divetillä eli Marko Vainolla, 30,  on hallussaan satoja hahmoja, muun muassa Tina Turner, Paula Koivuniemi, Shakira ja Britney Spears sekä uusimpina esimerkiksi Päivi Räsänen. Parhaimmillaan Markolla on kolme keikkaa illassa. Ja aina sama homma: naiset nykivät hameenhelmasta ja kyselevät meikkivinkkejä.
Nyt pistetään Markon avulla kuontalo juhlakuosiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kimalletta ja kiiltoa
”Moni pelkää glitterisotkua, mutta siisti rajaus silmäkulmasta keskelle luomea, ja jo on ilmeessä uusi säväys. Hileet kannattaa valita rohkeasti asun sävyyn.
Saan usein kehuja huulistani. Salaisuus on huulikiillossa. Se on unohdettu hienous! Puikon pitäisi olla käsilaukkujen vakiovaruste.”

Pöheikköä päähän
”Nyt ne ponnarit pannaan! Juhlissa näkee aivan liikaa pelkän pesun ja föönin alla käynyttä lattanaa tukkaa. Yhtään ei kikerretä! Tehkää nyt ihmeessä sille tukalle jotain, kunnon puff-look tai joku kampaus, edes banaaninuttura lentoemotyyliin. Tai kerrankos sitä hemmottelee itseään ja käy laittautumassa kampaajalla.”

Uuma näytille
”Korsetti pinnistää vyötärön esiin ja oikaisee ryhdin. Maailman helpoin tapa taikoa mieletön fiilis ja ylväs olemus.”

Kanta edellä
”Kaameaa, kun naiset kulkevat koukkupolvilla, takapuoli alhaalla ja jalat sisäänpäin lintassa – ihan kuin teinitytöt. Ei se korko katkea, rohkeasti koko jalka maahan kanta edellä. Shetlanninponin sääriä ei saa pienemmiksi, mutta jos karvat ovat kiireessä jääneet ajamatta, niin sukkapöksyt jalkaan – toimii myös suonikohjuihin. Mutta täyskäännös takaisin, jos jalassa ovat kiiltosukkahousut! Ellet halua näyttää maksulliselta tai dragilta.”

Skåål
”Kaljatuoppi näyttää äijämäiseltä. Mansikkamargarita on luottodrinksu, ja jalallinen cocktail-lasi juhlalookin tyylikäs kruunu.”

Ole hyvä saalis
”Miesten silmät skannaavat naisia joka tapauksessa, mutta pientä saalistuksen makua pitää aina  antaa – tosin tyrkky ei kuitenkaan saa olla. Huomion saa parhaiten itsevarmuudella: hei sinä komistus, illan kaunein nainen on täällä päin. Tämä ei
onnistu korot solmussa, eli övereitä ei kannata vetää.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla