Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Tyyli miehen tiellä pitää. Näillä kolmella vinkillä välttää pahimmat tyylimokat.

Rumat ne vaatteilla koreilee, sanoo suomalainen, mutta on väärässä. Herraintyyli on nyt muodissa, ja ulkomailla dandyt, nuo elegantit herrasmiehet, ovat tehneet näyttävän paluun. Suomessakin yhä useampi miesten muotiblogi keskittyy nimenomaan klassiseen miestenmuotiin.

Tyyliniekka.fi:n perustaja Matti Airaksinen innostui klassisesta tyylistä pari vuotta sitten. Tässä hänen vinkkinsä jokapojalle:

1. Lyhennä lahkeet
"Ennen ihmisten, miksi jotkut näyttivät niin tyylikkäiltä. Nyt tajuan, että kyse on vaatteiden istuvuudesta. Hihat ja lahkeet kannattaa aina lyhennyttää juuri itselleen sopivaan mittaan. Fiilis hyvin istuvassa vaatteessa on mahtava: mikään ei kiristä tai roiku, vaatteet eivät oikeastaan edes tunnu päällä."

2. Valitse väriä
"Musta on hankala sävy suomalaiselle miehelle etenkin talvisaikaan, kun auringosta ei saa yhtään pigmenttiä. Muiden kuin mustien vaatteiden löytäminen on kyllä hankalaa: esimerkiksi hanskoja saattaa olla kaupassa pari tusinaa erilaista mallia, mutta kaikki mustia."

3. Kravatti taskuun
"Vältän yli- tai alipukeutumisen sujauttamalla kravatin mukaan taskuuni. Perillä voin sitten katsoa, miten muut ovat pukeutuneet ja toimia tilanteen vaatimalla tavalla."

+ Älä sure, jos ei aina mene ihan putkeen.
"Kun katson kuviani parin vuoden takaa, välillä meinaa päästä itku. Menee aikansa, ennen kuin oppii, mitkä värit ja mallit sopii itselle ja miten vaatteita kannattaa yhdistellä."

Lue myös:

Tällainen on bisnesmiesten salainen pukukoodi

Juri Nummelin – mies meggingseissä

Näitä muotitrendejä miehet vihaavat – uskoisitko?

Kuvassa Matti Airaksinen.
Kuva: Tiina Airaksinen

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.