Pidit sitten klassisesta tai trendikkäästä, mekoissa on nyt varaa valita.

Kuva Jouni Harala

Sopivasti rutussa

Pliseeraukset, drapeeraukset ja laskokset tekevät yksinkertaisestakin mekosta kiinnostavan. Niillä voit myös kiinnittää huomion vartalosi kohtiin, joita haluat korostaa tai päin vastoin peitellä alueita, jotka ovat "kesäkuntoon 2020" -listalla.

Metallin säihkettä

Kiiltävä kiinnittää huomion, eikä kaipaa edes asusteita. Vaarana on, että kanssajuhlijat huomauttavat seuraavissa bileissä, että "sulla on taas toi mekko".

Enemmän on enemmän

Mekon helma voi olla nyt pitkä muissakin kekkereissä kuin varsinaisissa iltapukujuhlissa. Trendikkäimmissä malleissa hihatkin voivat olla pitkät, kunhan peittävyyttä tasapainottaa esimerkiksi avoin selkä tai huomio kiinnittyy suuriin koruihin. Pidä meikki ja kampaus hillittyinä, jos mekkosi on tumma niin et näytä pahattarelta.

Taidegalleria ylläsi

Kaikenlaiset roiskeet ja telanvedot koristavat muuten yksinkertaisia mekkoja. Hento, vesivärimäinen maalausjälki on erityisen houkutteleva valinta.

Jotain puuttuu

Yksiolkaimiset, jopa yksihihaiset mekot tekevät taas paluutaan. Jos mustassa ei ole tarpeeksi twistiä, hauislihaksen kanssa mätsää esimerkiksi smaragdinvihreä tai oranssinpunainen.

Vaatekaapin kulmakivi

Niin, hyvin istuva perusmekko menee juhlassa kuin juhlassa, mitä nyt vähän asusteita tarvitsee vaihdella. Piristäviä vaihtoehtoja klassiselle kotelomekolle ovat kellohelmaiset, napakan vartalonmyötäiset tai yläosastaan väljäksi leikatut mekot.