Alennusmyyntien kynnyksellä kannattaa pitää silmät auki mekkokaupoilla. Kauppaan ryntäämisen sijaan voi harkita myös nettishoppailua.

Ulkomaiset nettiostokset tulevat kadulla vastaan paljon pienemmällä todennäköisyydellä kuin ketjuliikkeestä hankitut. Koneen ääressä istuminen tuottaa tulosta, kun muistat muutaman pikkujutun:

Pysy skarppina. Netissä itse ostotapahtuma on vaivaton. Oikeanlaisen ja sopivan vaatteen etsimiseen kannattaa kuitenkin käyttää aikaa. Tarkista mitoitus ja materiaali ennen ostoskoriin klikkaamista. Myös värien kanssa kannattaa olla tarkkana. Valokuvien värisävyt ja näytön asetukset voivat hämätä. Etenkin tummat värit saattavat näyttää mustalta, vaikka värivalikossa lukisi tummansininen.

Väijy alennuksia. Ulkomaisissa nettikaupoissa ale alkaa yleensä aikaisemmin kuin putiikeissa. Alen alkua on helppo kytätä ja jos kuulut kaupan postituslistalle, usein ennakkoilmoitus kilahtaa jo hyvissä ajoin sähköpostiin. Joillakin on myös jatkuvasti aletuotteita tarjolla nettikaupassaan.

Ainakin näistä nettikaupoista löytyy jo aletuotteita:
Asos
Urban Outfitters
Yoox
All Saints

Ole ensimmäinen. Alennusmyyntien alkaessa ensimmäiset vievät parhaat päältä, joskaan eivät niin suurilla aleprosenteilla. Alen loppumetreillä on muistettava pitää pää kylmänä. –70 % ei aina tarkoita, että vaate olisi ihana.

Suodattamalla säästät aikaa. Alelaarien selaaminen on kätevää, kun valikoimasta voi suodattaa vain haluamansa tuotteet nähtäville esimerkiksi koon tai värin perusteella. Esimerkiksi Asos-nettikaupan haku on hyvin kattava.

Muutama mekkosuosikki

Kevyt ja väljä mekko loppukesän pimeneviin iltoihin
Naisellinen kuvioitu maksimekko
Neuletunika jo valmiiksi syksyä varten
Kimonot tekevät paluutaan
Nyt saa näyttää raitansa
Kesällä mahdollisuus pukeutua värikkääseen hippimekkoon kannattaa hyödyntää
Siisti trikoomekko arkikäyttöön

Jos kuitenkin suuntaat kaupungille, pidä silmäsi auki näiden mekkomallien kohdalla:

  • Pikkumusta Hyvään käyttömekkoon kannattaa aina panostaa
  • Persoonallinen hellemekko Valitse malli, jota voisit ajatella käyttäväsi vielä ensi kesänäkin. Maksimekkoa kannattaa aina sovittaa, että näkee, toimiiko pituus omalla vartalolla.
  • Hihallinen mekko Sellaisenaan toimistokelpoisia mekkoja löytyy harvoin, joten jos sopiva osuu kohdalle, älä epäröi.
  • Printtimekko Kausien vaihtelu näkyy voimakkaimmin väreissä ja kuoseissa. Tänä kesänä näkyy paljon kukkia ja voimakkaita raitoja. Valitse kuosi, joka sopii omaan persoonaasi.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.