Alennusmyyntien kynnyksellä kannattaa pitää silmät auki mekkokaupoilla. Kauppaan ryntäämisen sijaan voi harkita myös nettishoppailua.

Ulkomaiset nettiostokset tulevat kadulla vastaan paljon pienemmällä todennäköisyydellä kuin ketjuliikkeestä hankitut. Koneen ääressä istuminen tuottaa tulosta, kun muistat muutaman pikkujutun:

Pysy skarppina. Netissä itse ostotapahtuma on vaivaton. Oikeanlaisen ja sopivan vaatteen etsimiseen kannattaa kuitenkin käyttää aikaa. Tarkista mitoitus ja materiaali ennen ostoskoriin klikkaamista. Myös värien kanssa kannattaa olla tarkkana. Valokuvien värisävyt ja näytön asetukset voivat hämätä. Etenkin tummat värit saattavat näyttää mustalta, vaikka värivalikossa lukisi tummansininen.

Väijy alennuksia. Ulkomaisissa nettikaupoissa ale alkaa yleensä aikaisemmin kuin putiikeissa. Alen alkua on helppo kytätä ja jos kuulut kaupan postituslistalle, usein ennakkoilmoitus kilahtaa jo hyvissä ajoin sähköpostiin. Joillakin on myös jatkuvasti aletuotteita tarjolla nettikaupassaan.

Ainakin näistä nettikaupoista löytyy jo aletuotteita:
Asos
Urban Outfitters
Yoox
All Saints

Ole ensimmäinen. Alennusmyyntien alkaessa ensimmäiset vievät parhaat päältä, joskaan eivät niin suurilla aleprosenteilla. Alen loppumetreillä on muistettava pitää pää kylmänä. –70 % ei aina tarkoita, että vaate olisi ihana.

Suodattamalla säästät aikaa. Alelaarien selaaminen on kätevää, kun valikoimasta voi suodattaa vain haluamansa tuotteet nähtäville esimerkiksi koon tai värin perusteella. Esimerkiksi Asos-nettikaupan haku on hyvin kattava.

Muutama mekkosuosikki

Kevyt ja väljä mekko loppukesän pimeneviin iltoihin
Naisellinen kuvioitu maksimekko
Neuletunika jo valmiiksi syksyä varten
Kimonot tekevät paluutaan
Nyt saa näyttää raitansa
Kesällä mahdollisuus pukeutua värikkääseen hippimekkoon kannattaa hyödyntää
Siisti trikoomekko arkikäyttöön

Jos kuitenkin suuntaat kaupungille, pidä silmäsi auki näiden mekkomallien kohdalla:

  • Pikkumusta Hyvään käyttömekkoon kannattaa aina panostaa
  • Persoonallinen hellemekko Valitse malli, jota voisit ajatella käyttäväsi vielä ensi kesänäkin. Maksimekkoa kannattaa aina sovittaa, että näkee, toimiiko pituus omalla vartalolla.
  • Hihallinen mekko Sellaisenaan toimistokelpoisia mekkoja löytyy harvoin, joten jos sopiva osuu kohdalle, älä epäröi.
  • Printtimekko Kausien vaihtelu näkyy voimakkaimmin väreissä ja kuoseissa. Tänä kesänä näkyy paljon kukkia ja voimakkaita raitoja. Valitse kuosi, joka sopii omaan persoonaasi.

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

  1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
  2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
  3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
  4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
  5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti