Ratkaisevatko rintoja kohottavat teipit pikkujoulujen asupulman? Kuva: YouTube
Ratkaisevatko rintoja kohottavat teipit pikkujoulujen asupulman? Kuva: YouTube

Teipit ennen laittoa. Oikean koon saa määriteltyä leikkaamalla teippipalat pienemmäksi katkoviivaa pitkin. Nännit peitetään erillisillä nännisuojilla, jotka tulevat paketin mukana.
Teipit ennen laittoa. Oikean koon saa määriteltyä leikkaamalla teippipalat pienemmäksi katkoviivaa pitkin. Nännit peitetään erillisillä nännisuojilla, jotka tulevat paketin mukana.

Bye Bra -rintateipit lupaavat terhakat tissit. Toimivatko ne?

Pikkujoulukausi. Se tarkoittaa pieniä mekkoja ja niistä vilkkuvia rintaliivejä. Keväällä ja kesällä blogimaailma innostui rintoja kohottavista teipeistä, jotka korvaavat rintaliivit. Mahtava idea! Päätimme ottaa ne testiin. Toimivatko rintateipit oikeasti?

Testaajatissit kokoa C:

”On vaikea arvioida, onko teipeistä minkäänlaista kohotusapua vai ei. Ehkä sentin verran? Olo ei ainakaan tunnu erityisen terhakkaalta, vaan siltä kuin olisi ilman rintaliivejä. Pienirintaiselle sekin olisi täysin mahdollista, eikä ainakaan olisi vaaraa, että teippauksen reuna vilahtaa näkyviin vaatteiden alta, joten vähän typerältähän tissiteippien käyttäminen tuntuu. Jos tällaiset olisivat yllä, kun pikkujoulubileistä natsaisi yöseuraa, mitäköhän seuralainen sanoisi ”riisuntavaihteessa”? Kiva idea, mutta toteutus jäi vähän pettymykseksi, koska odotin, että teipit olisivat muotoilleet rintoja enemmän.”

Testaajatissit kokoa E:

”Teipit kannattaa asetella peilin edessä. Itse kokeilin sokkona, ja toinen teipeistä eksyi vähän hassuun paikkaan. Teipit pitivät koko päivän – pidin niitä aamupäivästä iltaan – ja rinnan asento tuntui olevan sama laittamisesta poisottamiseen asti. Ehkä olisin voinut asetella rohkeasti teipit ylemmäs, koska en huomannut juuri mitään kohottavaa vaikutusta. Toisaalta, jos olisin laittanut teipin ylemmäs, rintaan olisi muodostunut pieni raja ihoon. Sekin tuntui oudolta. Koko päivän ajan olo tuntui siltä kuin minulla ei olisi rintaliivejä päällä. Vähän härski olo oli. Ehkä näitä voisi käyttää sellaisen juhlamekon alla, joka vaatii rintaliivittömyyttä? Suuremmille rinnoille tarkoitettujen teippien mukana tulevat silikonisuojat nänneille olivat hyvät ja liimautuivat ihoon. Ei näistä kyllä mitään arkista rintaliivien korvaajaa tule.”

Näin rintateipit toimivat. Katso video YouTubesta:

Testatut Bye Bra -rintateipit maksavat koosta riippuen 26–32 euroa (ei sisällä toimituskustannuksia) ja niitä saa tilattua Suomeen valmistajan kotisivuilta: byebra.com.

Lue myös:

Testissä: korttipakka, joka helpottaa stressiä

Nämä halvat kauneustuotteet ovat superlöytöjä

Testissä trendikkäät silmänrajaustarrat

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

  1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
  2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
  3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
  4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
  5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti