Ratkaisevatko rintoja kohottavat teipit pikkujoulujen asupulman? Kuva: YouTube
Ratkaisevatko rintoja kohottavat teipit pikkujoulujen asupulman? Kuva: YouTube

Teipit ennen laittoa. Oikean koon saa määriteltyä leikkaamalla teippipalat pienemmäksi katkoviivaa pitkin. Nännit peitetään erillisillä nännisuojilla, jotka tulevat paketin mukana.
Teipit ennen laittoa. Oikean koon saa määriteltyä leikkaamalla teippipalat pienemmäksi katkoviivaa pitkin. Nännit peitetään erillisillä nännisuojilla, jotka tulevat paketin mukana.

Bye Bra -rintateipit lupaavat terhakat tissit. Toimivatko ne?

Pikkujoulukausi. Se tarkoittaa pieniä mekkoja ja niistä vilkkuvia rintaliivejä. Keväällä ja kesällä blogimaailma innostui rintoja kohottavista teipeistä, jotka korvaavat rintaliivit. Mahtava idea! Päätimme ottaa ne testiin. Toimivatko rintateipit oikeasti?

Testaajatissit kokoa C:

”On vaikea arvioida, onko teipeistä minkäänlaista kohotusapua vai ei. Ehkä sentin verran? Olo ei ainakaan tunnu erityisen terhakkaalta, vaan siltä kuin olisi ilman rintaliivejä. Pienirintaiselle sekin olisi täysin mahdollista, eikä ainakaan olisi vaaraa, että teippauksen reuna vilahtaa näkyviin vaatteiden alta, joten vähän typerältähän tissiteippien käyttäminen tuntuu. Jos tällaiset olisivat yllä, kun pikkujoulubileistä natsaisi yöseuraa, mitäköhän seuralainen sanoisi ”riisuntavaihteessa”? Kiva idea, mutta toteutus jäi vähän pettymykseksi, koska odotin, että teipit olisivat muotoilleet rintoja enemmän.”

Testaajatissit kokoa E:

”Teipit kannattaa asetella peilin edessä. Itse kokeilin sokkona, ja toinen teipeistä eksyi vähän hassuun paikkaan. Teipit pitivät koko päivän – pidin niitä aamupäivästä iltaan – ja rinnan asento tuntui olevan sama laittamisesta poisottamiseen asti. Ehkä olisin voinut asetella rohkeasti teipit ylemmäs, koska en huomannut juuri mitään kohottavaa vaikutusta. Toisaalta, jos olisin laittanut teipin ylemmäs, rintaan olisi muodostunut pieni raja ihoon. Sekin tuntui oudolta. Koko päivän ajan olo tuntui siltä kuin minulla ei olisi rintaliivejä päällä. Vähän härski olo oli. Ehkä näitä voisi käyttää sellaisen juhlamekon alla, joka vaatii rintaliivittömyyttä? Suuremmille rinnoille tarkoitettujen teippien mukana tulevat silikonisuojat nänneille olivat hyvät ja liimautuivat ihoon. Ei näistä kyllä mitään arkista rintaliivien korvaajaa tule.”

Näin rintateipit toimivat. Katso video YouTubesta:

Testatut Bye Bra -rintateipit maksavat koosta riippuen 26–32 euroa (ei sisällä toimituskustannuksia) ja niitä saa tilattua Suomeen valmistajan kotisivuilta: byebra.com.

Lue myös:

Testissä: korttipakka, joka helpottaa stressiä

Nämä halvat kauneustuotteet ovat superlöytöjä

Testissä trendikkäät silmänrajaustarrat

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.