Australialainen Maddy, 18, haluaisi malliksi, jotta ihmiset eivät olisi enää niin ennakkoluuloisia.

Australialainen Madeline ”Maddy” Stuart, 18, on malliesimerkki siitä, miten kilot saadaan karisemaan: kurilla ja lempeydellä. Lapsesta asti liikakilojen kanssa kamppaillut nuori nainen jätti roskaruuan ja aloitti urheilun. Nykyään hän tanssii, harrastaa cheerleadingia ja ui eikä syö roskaruokaa – paitsi joskus, kuten esimerkiksi elokuviin mennessään. Maddy on onnistunut pudottamaan jo parikymmentä kiloa ja on pian tavoitteessaan. Ja nyt hän haluaa olla malli.

Madelinella on Downin oireyhtymä, ja hän uskoo, että mallinura auttaisi rikkomaan ennakkoluuloja.

– Mitä enemmän olemme esillä, sitä hyväksyvämmin meihin suhtaudutaan, hän perustelee.

Maddyn äiti Rosanne, joka auttaa tytärtään pitämään tämän Facebook-sivuja, toteaa BuzzFeed-sivustolle lähetetyssä tiedotteessa näin:

– Ihmisten on aika tajuta, että sellainenkin henkilö, jolla on Downin syndrooma, voi olla seksikäs, kaunis ja juhlittu.

Näyttelijä Jamie Brewerista tuli alkuvuodesta New Yorkin muotiviikkojen tähti. Hänelläkin on Maddyn tavoin down. Ehkä ensi vuonna catwalkilla kävelee Maddy?

Ainakin hän on päässyt jakamaan jo kauneusvinkkejä. Moni on kadehtinut Maddyn uskomattomia kutreja ja kysynyt häneltä kauneusvinkkejä. Maddyn mukaan hän ei käytä ikinä hiusväriä, hiuslakkaa tai kuumenna hiuksiaan, siinä sen salaisuus.

Madelinen Facebook-sivut löydät täältä.

Lue myös:

Hän on New Yorkin muotiviikkojen todellinen tähti: malli, jolla on Downin oireyhtymä

Luurankomaisen laihan mallin kuva nostatti kohun – ”hekumoi anoreksialla”

Tämä meidän kaikkien pitäisi oppia Pertti Kurikan Nimipäiviltä

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.