”Vaatteiden pitää olla muodikkaita ja tuntua hyviltä päällä”, ex-missi Lotta Hintsa sanoo. Kuvat: Jonna Öhrnberg
”Vaatteiden pitää olla muodikkaita ja tuntua hyviltä päällä”, ex-missi Lotta Hintsa sanoo. Kuvat: Jonna Öhrnberg

”Ostin YSL:n kirjekuorilaukun Lontoosta vuonna 2010. YSL on lempimerkkejäni.”
”Ostin YSL:n kirjekuorilaukun Lontoosta vuonna 2010. YSL on lempimerkkejäni.”

Lotta Hintsa keräsi ennen arvokkaita kenkiä, mutta ei uskaltanut käyttää niitä.

Lotta Hintsa

Miss Suomi 2013

Millainen on tyylisi?

”Yhdistelen klassisia vaatekappaleita asuihin ja asusteisiin, joissa on jokin jännä yksityiskohta. Pukeutumisessani pitää olla juju. Mottoni voisi olla ”push the limits” – haluan rikkoa peruskaavaa. Kävin stylistin koulutuksen Lontoossa vuonna 2009, ja siitä on ollut hyötyä tyylini synnyssä. Muodikkuuden lisäksi vaatteiden pitää tuntua hyviltä päällä.”

Tänään mukana

”Ostin mustan YSL:n kirjekuorilaukun Lontoosta neljä vuotta sitten. Sijoitan designlaukkuihin. Keräsin aluksi arvokkaita kenkiä, kuten Jimmy Choota, mutta huomasin, etten uskalla käyttää niitä. Korkkarit menevät helposti pilalle: ne kastuvat ulkona tai korko jää kiinni rappuralliin. Ei ole mitään järkeä, että laatikoissa makaa käyttämättömiä tonnin kenkiä.

Hankin ylioppilaslahjarahoillani ensimmäisen Marc Jacobsin laukun ja siitä se alkoi. YSL on lempimerkkejäni. Pidän myös Alexander Wangin hulluttelevasta tyylistä sekä Chloén ja Balenciagan laukuista. Louis Vuittonin kasseja en ole ostanut, koska niitä on niin monella. Haluan itselleni uniikimpaa. Minulla on noin 15 merkkilaukkua, joista osan olen saanut lahjaksi. Yksi rakkaimmista on poikaystäväni Kristianin (Näkyvä) hankkima YSL:n klassikkolaukku, jonka sain Miss Suomi -kisan voitosta.”

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.