Näyttelijä Drew Barrymore on uskaltautunut kukkahousuissa kadulle. Hänen musta pusakkansa saisi olla hieman pitenpi - eli päätyä lantion puoliväliin, jolloin syntyisi vaikutelma kapeammasta lantiosta ja pitemmistä sääristä. MVphotos
Näyttelijä Drew Barrymore on uskaltautunut kukkahousuissa kadulle. Hänen musta pusakkansa saisi olla hieman pitenpi - eli päätyä lantion puoliväliin, jolloin syntyisi vaikutelma kapeammasta lantiosta ja pitemmistä sääristä. MVphotos

Iso takamus ja paksut reidet eivät ole mikään syy skipata muodikkaita kukkahousuja! Tyylitohtorin nikseillä A-vartaloinenkin pukeutuu niihin tyylikkäästi.

Minulla on niin sanottu A-vartalo, eli kropan alaosa on pari kokoa suurempi kuin yläosa, ja minulla on leveä lantio ja tuhdit reidet. Haluaisin hankkia muodikkaat kukkahousut, mutta pelkään, että takapuoleni näyttää niissä vain entistä isommalta. Onko mitään yhdistelmiä, joiden kanssa kukkahousut toimisivat minulla?

Voit ilman muuta käyttää kukkakuosisia housuja. Kroppasi ei näytä lainkaan eripariselta, kun muistat muutaman perusvinkin.

Valitse aina vaatteesi juuri oikean kokoisina. Jos yläosasi on esimerkiksi kokoa 38 ja alaosasi 42, niin vaatteittesi pitää myös olla. Väärät koot vain korostavat kropan epäedullisia puolia.

Jos olet kapeavyötäröinen, sinulle sopivat kaikki räätälöidyt, vyötäröä korostavat tai joustavat puserot, neuleet ja bleiserit. Toisin kuin hameeseen, kukkahousuihin kannattaa yhdistää melko pitkä, jopa tunikamainen pusero. Kuosiltaan räiskyvät kapealahkeiset kukkahousut korostavat lantiota, mutta kun yläosasi peittää juuri ja juuri lantion tai päätyy sen leveimpään kohtaan, saat aikaan vaikutelman sopusuhtaisesta kropasta.

Parhaalta näytät, kun valitset kukkahousujen kaveriksi yksivärisiä yläosia ilman rimpsuja ja röyhelöitä ja sujautat jalkaan niin korkeat avokkaat tai sandaalit kuin vain uskallat. Matalat tennarit sen sijaan sopii yhdistää leveälahkeisiin kukkahousuihin.

Huom! Leveälahkeisiin ohuisiin ja laskeutuviin kukkahousuihin voit yhdistää myös lyhyen vyötäröä korostavan kietaisuneuleen, mutta silloin lahkeen tulee lähteä laskeutumaan suoraan lantion leveimmältä kohdalta alas. Vältä aina trumpettimallisia housuja, ellet halua korostaa lantiota.

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.