”Ja te pääsette nyt etikkakylpyyn!” Kuva: Shutterstock
”Ja te pääsette nyt etikkakylpyyn!” Kuva: Shutterstock

Tuhdeissa talvisaappaissa jalat saattavat haiskahtaa jopa pahemmin kuin kesähelteillä. Onneksi apu löytyy ruokakaapeista.

Talvella kätevin hajunpoistoniksi on kenkien pakastaminen. Popot voi laittaa jäähylle parvekkeelle muutamaksi tunniksi, minkä jälkeen ne ovat taas raikkaat.

Kaikki epämiellyttävät tuoksut eivät kuitenkaan lähde pelkällä jäädyttämisellä, koska pakkanen poistaa ainoastaan bakteereista johtuvia hajuja. Sukkamehun aromit voi kuitenkin tuhota ruokakaapin antimilla. Kokeile näitä:

Ruokasooda

Ruokasooda on mainio hajunkarkottaja, koska se ei värjää tai tahri kenkiäsi. Ripottele pari teelusikallista soodaa kuivien jalkineiden pohjalle ja hiero sitä kevyesti kengän sisäpinnoille. Anna vaikuttaa vähintään yön yli. Kun haju on tasoittunut, puhdista kenkä esimerkiksi imuroimalla.

Kahvinpurut

Kahvinpuruja voi käyttää kenkien raikastaimiseen samaan tapaan kuin ruokasoodaa. Muista kuitenkin, että tämä vaihtoehto saattaa värjätä kengän! Älä siis käytä kahvinporoja muihin muin tummiin jalkineisiin.

Teepussit

Aseta kenkäsi täyteen kuivia teepusseja ja anna niiden tehdä ihmeitä parin päivän ajan. Kun poistat pussit kengistä, hajut katoavat niiden mukana.

Etikka

Täytä suihkepullo laimennetulla etikkaliuoksella (yksi osa väkiviinaetikkaa, yksi osa vettä). Sumuta liuosta kenkien sisään ja anna vaikuttaa yön yli. Etikalla on vahva ominaishaju, joten käsittelyn jälkeen kengät kannattaa tuulettaa.

Lähteet: Who What Wear, siivous.info

Lue myös:

Hiki haisee, toimi näin!

Tiesitkö? Hikoilu rikkoo puhelimesi

Yllätys! Miksi korkokengät ovatkin paremmat kuin matalakantaiset?

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.