Oscar de la Renta oli Voguen päätoimittajan Anna Wintourin hyvä ystävä. Kuva: Reuters
Oscar de la Renta oli Voguen päätoimittajan Anna Wintourin hyvä ystävä. Kuva: Reuters

Supernaisellisista luomuksistaan tunnettu muotisuunnittelija Oscar de la Renta on kuollut.

Erityisesti klassisesta tyylistään tunnettu muotisuunnittelija Oscar de la Renta on kuollut. Hän oli kuollessaan 82-vuotias.

Dominikaanisessa tasavallassa syntyneen de la Rentan naiselliset luomukset ovat hurmanneet muotiväkeä 1960-luvulta asti. Suunnittelija itse on maininnut pitävästi erityiseti värikkäistä, kevyistä ja eloisista puvuista. Hänen asuihinsa ovat vuosien saatossa pukeutuneet niin nimekkäät Hollywood-tähdet kuin presidenttien vaimotkin, kuten Nancy Reagan ja Laura Bush.

Juristi ja tyylikuningatar Amal Alamuddin pukeutui Oscar de la Rentan suunnittelemaan hääpukuun, kun hän avioitui George Clooneyn kanssa Venetsiassa syyskuun lopulla. Linjakas ja perinteinen hääpuku oli helmin koristeltua pitsiä.

Muotitalo Oscar de la Rentan tiedotteen mukaan de la Renta kuoli eilen kotonaan perheensä, ystäviensä ja koiriensa ympäröimänä.

– Vaikka ajatus elämästä ilman Oscaria särkee sydäntä, hän elää meissä. Oscarin tekemä työ, hänen älykkyytensä ja rakkautensa elämää kohtaan ovat yrityksemme sydän. Hänen arvonsa ja henkensä määrittelevät kaikkea, mitä olemme tehneet ja mitä tulemme tekemään, tiedotteessa todetaan.

Näyttelijä  Jessica Chastain pukeutui Oscar de la Rentan kukkaleninkiin Deauville American Film Festival -elokuvafestivaaleilla syyskuussa 2014. Kukkakuviot ovat hyvin ominaisia Oscar de la Rentalle.
Näyttelijä Zooey Deschanel luottaa myös Oscar de la Rentaan.
Sarah Jessica Parker pukeutui Oscar de la Rentaan Met-museossa järjestetyn Charles Jamesin Beyond Fashion -näyttelyn avajaisiin.

Lähteet: Reuters, People

Lue myös:

George Clooneyn ja Amal Alamuddinin odotettu hääkuva julki

Instagram-hitti maailmalla: muotisuunnittelija rakentaa kodin puuhun