Oscar de la Renta oli Voguen päätoimittajan Anna Wintourin hyvä ystävä. Kuva: Reuters
Oscar de la Renta oli Voguen päätoimittajan Anna Wintourin hyvä ystävä. Kuva: Reuters

Supernaisellisista luomuksistaan tunnettu muotisuunnittelija Oscar de la Renta on kuollut.

Erityisesti klassisesta tyylistään tunnettu muotisuunnittelija Oscar de la Renta on kuollut. Hän oli kuollessaan 82-vuotias.

Dominikaanisessa tasavallassa syntyneen de la Rentan naiselliset luomukset ovat hurmanneet muotiväkeä 1960-luvulta asti. Suunnittelija itse on maininnut pitävästi erityiseti värikkäistä, kevyistä ja eloisista puvuista. Hänen asuihinsa ovat vuosien saatossa pukeutuneet niin nimekkäät Hollywood-tähdet kuin presidenttien vaimotkin, kuten Nancy Reagan ja Laura Bush.

Juristi ja tyylikuningatar Amal Alamuddin pukeutui Oscar de la Rentan suunnittelemaan hääpukuun, kun hän avioitui George Clooneyn kanssa Venetsiassa syyskuun lopulla. Linjakas ja perinteinen hääpuku oli helmin koristeltua pitsiä.

Muotitalo Oscar de la Rentan tiedotteen mukaan de la Renta kuoli eilen kotonaan perheensä, ystäviensä ja koiriensa ympäröimänä.

– Vaikka ajatus elämästä ilman Oscaria särkee sydäntä, hän elää meissä. Oscarin tekemä työ, hänen älykkyytensä ja rakkautensa elämää kohtaan ovat yrityksemme sydän. Hänen arvonsa ja henkensä määrittelevät kaikkea, mitä olemme tehneet ja mitä tulemme tekemään, tiedotteessa todetaan.

Näyttelijä  Jessica Chastain pukeutui Oscar de la Rentan kukkaleninkiin Deauville American Film Festival -elokuvafestivaaleilla syyskuussa 2014. Kukkakuviot ovat hyvin ominaisia Oscar de la Rentalle.
Näyttelijä Zooey Deschanel luottaa myös Oscar de la Rentaan.
Sarah Jessica Parker pukeutui Oscar de la Rentaan Met-museossa järjestetyn Charles Jamesin Beyond Fashion -näyttelyn avajaisiin.

Lähteet: Reuters, People

Lue myös:

George Clooneyn ja Amal Alamuddinin odotettu hääkuva julki

Instagram-hitti maailmalla: muotisuunnittelija rakentaa kodin puuhun

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.