Kiernan Shipkan särmikkäästi printtejä yhdistelevä mekko ei asusteita kaipaa. Kuva Helga Esteb / Shutterstock.
Kiernan Shipkan särmikkäästi printtejä yhdistelevä mekko ei asusteita kaipaa. Kuva Helga Esteb / Shutterstock.

Näyttelijä Kiernan Shipka saattaa hyvinkin olla muotimaailman seuraava suosikkityttö.

Hänellä ikää vasta 14 vuotta, mutta tyylipisteitä näyttelijä Kiernan Shipka kerää sitäkin enemmän. Kiernan tuli tunnetuksi roolistaan Don ja Betty Draperin Sally-tyttärenä suositussa Mad Men -sarjassa. Viime aikoina muotilehdet ovat alkaneet ylistää teini-ikään ehtineen Kiernanin tyyliä punaisilla matoilla.

Chicagosta Yhdysvalloista kotoisin oleva Kiernan muutti vanhempiensa kanssa 6-vuotiaana Los Angelesiin, jossa hän näytteli useissa TV-sarjoissa. Sallyn roolissa hän aloitti vuonna 2007, vain 8-vuotiaana.

Samalla kun sekä Kiernan että Sally ovat varttuneet teineiksi, Kiernanista on tullut yksi nuorista näyttelijälupauksista. 1960-luvulle sijoittuvassa sarjassa näyttelijä on päässyt tälläytymään oikein kunnolla, mutta hän nauttii siitä myös rooliensa ulkopuolella.

– Saan inspiraatiota blogeista ja muotilehdistä, Kiernan kertoi Huffington Postin haastattelussa viime vuonna.

Kiernan kertoo haastatteluissa usein, että vaikka hän rakastaa klassista Hollywood-tyyliä, hänen tyylinsä myös muuttuu koko ajan – koska hän itsekin varttuu ja kasvaa jatkuvasti!

Kiernanin tyylissä yhdistyvät nuorekkuus ja raikas eleganttius. Kuva Joe Seer / Shutterstock.com

Rennompikin pukeutuminen onnistuu. Kuva s_bukley / Shutterstock.com

Olisiko tämän asun innoittaja toiminut 60-luvulle sijoittuva Mad Men -tv-sarja? Kuva DFree / Shutterstock.com

Näin nuorelta Kiernan näytti vielä muutama vuosi sitten. Kuva Helga Esteb / Shutterstock.com.

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.