Lady Gaga on pukeutunut ennenkin parikoihin. Kuva: Reuters
Lady Gaga on pukeutunut ennenkin parikoihin. Kuva: Reuters

Minna Parikan veikeät sushikengät ovat värikkään pukeutujan mieleen.

Poptähti Lady Gaga ikuistettiin New Yorkissa jalassaan veikeät sushikorkokengät, jotka löytyvät Minna Parikan vuoden 2015 kokoelmasta. Lady Gaga ei valitse ensimmäistä kertaa jalkaansa parikoita, vaan hän käytti jo muutama vuosi sitten suomalaissuunnittelijalta lahjaksi saamiaan korkokenkiä.

Parikka kertoi tuolloin, että kengät oli toimitettu Suomessa esiintyvälle Lady Gagalle, joka oli ihastunut niihin. Ne olivat Minna Parikan ja taiteilija Jani Leinosen yhteinen luomus.

– Kengät ovat kokoa 37, ja kuvasta päätellen se on täydellinen koko! Parikka ilakoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kenkäsuunnittelijan luomuksia on nähty muillakin tähdillä, muun muassa Taylor Swiftillä, Paloma Faithilla ja Fergiellä. Hän kertoi YleX:lle saavansa tähdet käyttämään kenkiään suhteillaan.

– Meillä on kontakteja, mutta ei niitä voi paljastaa. Tietenkin pelaamme suhteilla, Parikka kertoo.

 

Lady Gaga wearing Minna Parikka Raw Stiletto. Shop shoes: http://bit.ly/1ETI53f

Posted by MINNA PARIKKA on Tuesday, 5 May 2015

Ensimmäiset kengät Parikka suunnitteli Gagalle jo 2010. Kengät olivat suomalaisen levy-yhtiön lahja tuplaplatinaa myyneestä The Fame Monster -levystä.

Lue myös:

Minna Parikan kenkiä hamutaan Aasiassa – tuotemerkki varastettiin

Ensimmäinen yhteiskuva! Rakastavaiset Minna Parikka ja Jussi 69 yhdessä konsertissa

Jenni Vartiainen: ”En voisi pukeutua kuin Lady Gaga”

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.