Älä anna kylmyyden lannistaa. Kesätyylistä ei tarvitse tinkiä, kun harrastaa kerrospukeutumista kesäisissä sävyissä.

Juhannus lähestyy, mutta ulkona on jäätävän kylmä. Kesävaatteissa palelee, mutta ajatus syksyisistä tamineista ahdistaa.

Ei huolta! Me Naisten muotitoimittajien Elina Lundströmin ja Mari Meriläisen vinkkien avulla pysyt sekä lämpimänä että kesäisen tyylikkäänä.

1. Älä luovu väreistä

Harrasta kerrospukeutumista kesäisissä sävyissä. Kirkkaat värit tai pastellisävyt säilyttävät tyylissä kesäisen tunnelman, vaikka paljaita sääriä tai käsivarsia ei tarkenisikaan vilauttaa.

2. Tartu nahkatakkiin tai farkkurotsiin

Valkoisen tai kirkkaan värisen topin tai t-paiden päälle heitetty nahka- tai farkkutakki lämmittävät viileänäkin päivänä muuntamatta tyyliä syksyiseksi.

3. Kietaise kaulalle iso kukkahuivi

Kaulalle kietaistu muhkea huivi lämmittää. Kukkakuosiset tai kirkkaan väriset huivit maustavat asua kivasti keskikesälläkin.

4. Kesäfarkut tai reisitaskuhousut pitävät sääret lämpiminä

Farkut istuvat mainiosti myös kesätyyliin. Yhdistä farkkuihin kesäisen värikäs yläosa. Valkoinen paita on farkkujen luottoystävä. Kesäfiilistä tuot lisäämällä kokonaisuuteen värikkäitä asusteita, kuten huivin, kengät ja aurinkolasit.

5. Maksihame korvaa pitkät lahkeet

Jos et halua kesällä käyttää housuja, maksimittainen hame suojaa jalkoja yhtä hyvin. Yhdistä superpitkiin helmoihin esimerkiksi pitkähihainen laatikkoneule.

6. Älä luovu aurinkolaseista

Aurinkolasit ovat yksi kesän tärkeimmistä asusteista. Harmaana päivänä aurinkolasit keikkuvat otsalla. Siitä ne on helppo sujauttaa silmille heti, kun aurinko pääsee pilkistämään pilven takaa.

7. Vaihda sandaalit värikkäisiin tennareihin

Värikkäät tennarit ja ballerinat pitävät varpaat lämpiminä, mutta ovat fiilikseltään kaukana syksyn kävelykengistä. Tennarit ovat loistopari niin farkuille kuin maksihameellekin.

8. Ota rantakassi käyttöön

Pitkistä hihoista viis, kesän tunnelmaa lisää olalla keikkuva kaunis ranta- tai korikassi. Silloin kun keveyttä ei voi suosia vaatetuksessa, korosta sitä asusteissa.

9. Rento neulepaita on pop

Heitä topin päälle rento ja raikkaan värinen neule. 

10. Satsaa kesäpipoon

Hauska kesäpipo pitää pään lämpimänä ja tunnelman iloisena. Tyylikkäin kesäpipo on todella värikäs, kevyt ja hengittävät. Kesäpipo saa olla räväkkä.

Lue myös:

Kesäfiilis pintaan vaikka neljän seinän sisällä

Kunnon startti kesään – näin pääset heti lomafiilikseen

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.