Muotoa siellä ja muotoa täällä? Näillä vinkeillä korostat parhaiten juuri omia kurvejasi.

Runsaat rinnat

 • Pukeutuminen lähtee alusasuista, oikean kokoiset ja tukevat liivit ovat kaiken a ja o.
 • Suosi simppeleitä ja avaria päänteitä. Syvään uurretut ja kauluksettomat yläosat tuovat rintojen muodot kauniisti esiin ja antavat vaikutelman kapeammasta ja pidemmästä kaulasta. Poolopaidat kannattaa jättää pienipovisille.
 • Kauluspaidasta kannattaa avata pari nappia lisää ja pukea sen alle toppi. V-muotoinen kaula-aukko on paras runsaspoviselle.
 • Muista ryhdikäs hartialinja bleisereissä ja vältä rintataskuja. Yksiriviset takit ovat parempi valinta, sillä kaksiriviset leventävät. Unohda lyhyet ja pulleat untuvatakit.
 • Kaikenlaiset poimutukset, röyhelöt ja kuosit ylävartalossa suurentavat, joten pysy yksinkertaisella linjalla.
 • Vältä lyhyitä, kaulan linjan katkaisevia kaulakoruja ja kietoudu pitkiin, yksinkertaisiin ja vaikkapa monikerroksisiin ketjuihin. Pitkät ja kapeat korvakorut sopivat muhkean yläosan pariksi. Jätä suuret rintakorut korulippaaseen.

Vinkki! Jos sinulle on pitkät hiukset, kietaise ne välillä ylös. Silloin ryhti näyttää paremmalta ja kaulalinja kapeammalta.

Muhkea maha

 • Suosi pitkiä, ainakin alalantiolle ulottuvia yläosia. Mekot ovat varmempi valinta kuin vartalon keskilinjan katkaiseva kaksiosainen yhdistelmä.
 • Mukavat kietaisupaidat ja mekot sopivat niille, joilla vyötärö ja lantio ovat samassa linjassa. Ne laskostuvat kevyesti keskivartalolle ja antavat vaikutelman kapeammasta uumasta.
 • Jos mekon malli on simppeli, voit valita kuosillisen vaihtoehdon. Muista kuitenkin, että pintakuvioinnit kuten helmikirjailu voivat lisätä pulleutta.
 • Empire-linja on aina armollinen, jos et omista tiimalasivyötäröä. Valitse kuitenkin kevyestä, laskeutuvasta materiaalista oleva malli, niin et näytä raskaana olevalta.
 • Housuissa suoralinjaiset ja hieman levenevät lahkeet luovat vaikutelman sopusuhtaisesta vartalosta. Vältä kuitenkin liian hulmuavia malleja, vartalon siluetti kannattaa pitää suoralinjaisena.
 • Takkia valitessa muista nyrkkisääntö: pitkä kaventaa. Valitse hyvin laskeutuvasta materiaalista tehty sekä hieman pidempi malli. Ota huomioon oma pituutesi. Jos olet lyhyt, vältä liian pitkiä takkeja, ettet näytä jalattomalta.
 • Suosi pystysuoria raitoja, jätä vaakaraidat merimiehille.

Pullea peppu

 • Kiinnitä huomiota hartialinjaan ja ylävartaloon. Ryhtiä korjaavat olkatoppaukset sopivat kapeaharteisille. Näyttävät ja värikkäät huivit, runsaskauluksiset paidat sekä suuret kaulakorut tuovat toivottua runsautta sinne, missä sitä kaivataan.
 • Vältä lyhyitä paitoja ja bleisereitä ja suosi malleja, jotka ulottuvat vähintään alalantiolle. Erilaiset tunikat, reisi- tai polvipituiset, ovat varma valinta. Paksut materiaalit vain korostavat vartalon muotoja, joten valitse kevyitä, laskeutuvia materiaaleja.
 • Housut, joissa on lantion kohdalla taskut, leventävät helposti jo valmiiksi leveää lantiota. Myös alaspäin kapenevat mallit luovat saman vaikutelman.
 • Jos vyötärösi ja lantiosi kokoero on suuri, valitse hameista ja housuista malli, jossa on vartalolle mukava joustava kuminauhavyötärö.
 • Suosi puolikorkeita ja tukevia kenkiä. Matalakantaiset kengät korostavat entisestään isoa takamusta.

Rehevät reidet

 • Alaosan eli hameiden ja housujen linjat kannattaa pitää yksinkertaisina ja tummina.
 • Alaspäin levenevät hameet, jopa nilkkapituiset mallit ovat hyvä valinta. Myös polvien alle ulottuvat mallit ovat reisille armollisia. Suosi hameita ja mekkoja, joiden helmat mukailevat vartalon kaaria, ettei synny telttavaikutelmaa.
 • Housujen kannattaa olla reidestä hieman väljät, mallista riippumatta. Jos housut kinnaavat reisien kohdalta, ne korostuvat entisestään ja ovat epämukavat. Suoralinjaiset ja alaspäin levenevät housut istuvat parhaiten. Sortsit voi viedä kierrätykseen ja ratsastusmalliset housut jättää heppahulluille.
 • Tukevat sukkahousut ovat oiva valinta. Ne pihistävät alavartalostasi ja reisistäsi muutaman sentin sekä antavat tarvittavaa tukea.
 • Suosi jalkapöydän paljaaksi jättäviä kenkiä, ne antavat vaikutelman pidemmistä jaloista.

Monet huippunäyttelijät luottivat Emmy-gaalassa valkoiseen väriin.

Viimeisen vuoden aikana monessa viihdealan palkintogaalassa naiset ovat valinneet ylleen pitkälti mustia iltapukuja.

Syy tummiin asuihin on ollut viihdemaailmassa voimalla käynyt me too -keskustelu. Ensimmäisen kerran mustalla pukukoodilla osoitettiin tukea seksuaalisen häirinnän uhreille tammikuussa 2018 järjestetyssä Golden Globe -gaalassa. Silloin ehdoton valtaosa vieraista pukeutui mustaan.

Golden Globe -gaalan jälkeen monessa tilaisuudessa musta väri on ollut perin suosittu. Myös maaliskuussa Suomessa järjestetyssä Jussi-gaalassa valkoiset nauhat ja mustat juhla-asut valtasivat punaisen maton.

Viime yönä Los Angelesissa palkittiin tv-alan huippuja Emmy-gaalassa, joka järjestettiin tänä vuonna 70. kertaa. Tuttuun tapaan gaalassa nähtiin runsaasti pukuloistoa. Emmy-gaalassa mustat puvut olivat kuitenkin vähemmistössä. Sen sijaan moni tähti oli valinnut ylleen jotain ihan päinvastaista eli valkoista.

Liekö valkoisten leninkien suosimisen syynä vastareaktio pitkään jatkuneelle mustuudelle? Siitä emme voi olla varmoja. Varmoja olemme kuitenkin siitä, että valkoiset puvut näyttävät kiistatta loistokkailta kantajiensa yllä!

Tässä meidän suosikkimme Emmy-gaalan upeista, valkoisena loistavista leningeistä: 

Jessica Biel oli valinnut ylleen Ralph and Russon suunnitteleman, geometrisillä kuvioilla koristellun puvun.
Jessica Biel oli valinnut ylleen Ralph and Russon suunnitteleman, geometrisillä kuvioilla koristellun puvun.

Scarlett Johanssonin valkoisella puvussa on näyttävä halkio ja runsaasti paljetteja.
Scarlett Johanssonin valkoisella puvussa on näyttävä halkio ja runsaasti paljetteja.

Stranger things -sarjasta tutulla Sadie Sinkillä oli yllään näyttelijäkollega Rooney Maran suunnittelema puku.
Stranger things -sarjasta tutulla Sadie Sinkillä oli yllään näyttelijäkollega Rooney Maran suunnittelema puku.
Penelope Cruzin puvusta ei höyheniä puuttunut. Puku on Chanelin.
Penelope Cruzin puvusta ei höyheniä puuttunut. Puku on Chanelin.
The Crown -sarjassa näyttelevä Claire Foy nappasi Emmy-gaalasta pystin mukaansa.
The Crown -sarjassa näyttelevä Claire Foy nappasi Emmy-gaalasta pystin mukaansa.
Kristen Bellin elegantti iltapuku istui hänelle täydellisesti.
Kristen Bellin elegantti iltapuku istui hänelle täydellisesti.

Heidi Klumin vaaleassa satiinipuvussa on häivähdys persikkaa.
Heidi Klumin vaaleassa satiinipuvussa on häivähdys persikkaa.

Hannah Zeilen vaaleassa tylliunelmassa on ihastuttava kukkakirjailu.
Hannah Zeilen vaaleassa tylliunelmassa on ihastuttava kukkakirjailu.

Ryan Michelle Bathen kimmeltävän iltapuvun on suunnitellut Melissa Masse.
Ryan Michelle Bathen kimmeltävän iltapuvun on suunnitellut Melissa Masse.

Herttuatar Meghanin voinee jo nyt nimittää vuoden 2018 suurimmaksi muoti- ja kauneusvaikuttajaksi. 

Meghan-efekti. Sillä termillä yhdysvaltalais- ja brittimediat kuvailevat tapahtumaketjua, joka saa alkunsa, kun Sussexin herttuatar Meghan esiintyy jossakin julkisesti. Jos lehdistö kiinnittää huomiota johonkin Meghanin yllä nähtyyn vaatteeseen tai asusteeseen, myydään kyseinen tuote tuota pikaa loppuun. Kampaajat ja meikkaajat eri maissa lienevät jo kyllästyneet Meghan-henkisten meikkien ja kampausten loihtimiseen. 

Tarkoituksella tai ei, Meghan on muutamassa kuukaudessa onnistunut nostamaan esiin koko joukon muotivirtauksia. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että moni trendi oli nousussa jo ennen kuin herttuatar tarttui niihin, mutta kuninkaallinen kosketus on lähettänyt trendit aivan uudenlaiseen nousukiitoon. Vai voitteko kuvitella, että niskanutturat olisivat aiheuttaneet kesällä nähdyn hysterian ihan itsekseen?

1. Housupuku

Viimeksi Meghan-efekti on osunut housupukuihin. Syyskuun alussa Meghan edusti moitteettoman tyylikkäänä kuninkaallisille naisille epätyypillisessä asussa, eli housupuvussa. Asu keräsi paljon ihastelua, eikä mennyt aikaakaan, kun Bustle uutisoi, että verkkokauppa Asoksella housupukujen myynti on 129 prosentin kasvuvauhdissa. 

2. Niskanuttura

Kun Meghanin hääkuvat ilmestyivät internetiin, alkoivat naiset välittömästi kammata hiuksiaan eleganteille, mutta samalla rennoille niskanutturoille. Myös messy bunina eli sotkunutturana tunnettu tukkatyyli on helppo loihtia kotona, ja se sopii niin arkeen kuin juhlaankin.


3. Venepääntie

Kuninkaallisen ei ole soveliasta esiintyä hartiat paljaana, mutta Meghan ei ole halunnut taipua täysin tätimäiseen tyyliin. Ratkaisu on löytynyt venepääntiestä. Peittävän ja avonaisen välillä tasapainoileva venepääntie löytyy todella monista Meghanin edustusmekoista.

Tummassa Diorin mekossa on kaunis venepääntie.
Tummassa Diorin mekossa on kaunis venepääntie.

4. Pisamat

Pisamat ovat siinä mielessä haastava trendi, että ihmisen ihossa joko on tai ei ole pisamia. Meghan-efektin iskettyä pisamiin on kuitenkin kehitetty lukuisia tuotteita ja niksejä, joiden avulla kauniita pisamia voi loihtia pisamattomallekin iholle. 


5. Yksinkertainen hääpuku

Meghan meni naimisiin melko yksinkertaisessa, pitkällä laahuksella ja tietenkin venepääntiellä varustetussa hääpuvussa. Yllätys yllätys, simppelin linjakas hääpuku kiinnostaa nyt muitakin morsiamia. Kauas on tultu prinsessa Dianan häissä nähdystä röyhelöunelmasta, joka sekin oli aikansa kopioiduin hääpuku. 

Meghan yhdisti simppeliin hääpukuun näyttävän hunnun.
Meghan yhdisti simppeliin hääpukuun näyttävän hunnun.