Kellohelmainen hame jättää tilaa lantiolle ja reisille. Kevyt kuosi­hame,
239 €, silkkihuivi, 79,90 €, Tara Jarmon.­ Läpikuultavan sifonkipaidan miehustassa on ommellut laskokset, 29,95 €, H&M. Klipsikorvakorut,
166 €, Muotikuu. Juuri sopivan kokoinen keinonahkalaukku tasa-
painottaa vartalon mittasuhteita, 44,90 €, Accessorize.­ Punospohjaiset kiila­korkosandaalit, 169 €, UGG. Kuva: Jan Lönnberg
Kellohelmainen hame jättää tilaa lantiolle ja reisille. Kevyt kuosi­hame, 239 €, silkkihuivi, 79,90 €, Tara Jarmon.­ Läpikuultavan sifonkipaidan miehustassa on ommellut laskokset, 29,95 €, H&M. Klipsikorvakorut, 166 €, Muotikuu. Juuri sopivan kokoinen keinonahkalaukku tasa- painottaa vartalon mittasuhteita, 44,90 €, Accessorize.­ Punospohjaiset kiila­korkosandaalit, 169 €, UGG. Kuva: Jan Lönnberg

Näillä vinkeillä pukeudut komeasti kesän XL-muotiin.

Vyötärö näkyviin

Keskivartaloon voi huijata kurveja valitsemalla muotoon ommeltuja vaatteita ja suosimalla vyötäröä korostavia kuvioita.­ Myös 3/4-mittaisilla, juuri vyötärölle­ päättyvillä hihoilla voi luoda vaikutelman solakasta­ uumasta.­ Katse kiinnittyy sinne, minne vaatteet päättyvät.

Pitkä koru kaulaan

Huomio ei kiinnity leveyteen,­ kun asussa on pystysuuntaisia linjoja – pitkät korut ja esimerkiksi avonainen neuletakki ovat pitkän ja muhkean naisen luottovermeitä.

Piperrys pannaan

Korujen ja asusteiden lisäksi myös kuviot saavat olla kookkaita. Keväistä­ seiloriraitaakin voi hyvin­ käyttää, kunhan asuun yhdistää­ myös pystysuuntaisia linjoja.

Nilkat näytille

Imartelevin hameen mitta on polveen. Siroja sääriä ja nilkkoja ei kannata piilotella, vaan kevään tullen kintut päästetään näkyville – käärityt lahkeetkin ajavat asian.

Muotoja kenkiin

Trendikkäimmissä kesä­kengissä on reippaasti muotoja, ja jopa hieman kömpelön näköiset­ korot ovat muodissa. Paksut remmit näyttävät jaloissa imartelevammilta kuin ohuenohuet.

Kulmia laukkuun

Jos kropassa on enimmäkseen pyöreitä muotoja, asuun kannattaa tuoda jotain kulmikasta. Neliskanttinen­ laukku tasapainottaa kokonaisuutta.

Vinkkejä antoi stylisti Kati Vasell. Lisää pukeutumisvinkkejä Katin blogissa: toimivatyyli.blogspot.fi

Lue myös:

XL-muotia verkosta – listasimme parhaat nettikaupat

Korosta parhaita puoliasi – näppärät vinkit XL-pukeutumiseen

Vinkki! Jos leveyttä on eniten keskivartalossa tai vartalo on tasapaksu, katseenkiinnittäjiä kannattaa pukea sekä kropan ylä- että alaosaan.

Vinkki! Hyvin istuvat alusvaatteet antavat parhaan pohjan asulle kuin asulle.