Samanikäiset Madde ja Kate odottavat molemmat toista lastaan. Kuva: Reuters
Samanikäiset Madde ja Kate odottavat molemmat toista lastaan. Kuva: Reuters

Tällainen on siniveristen juhlava äitiysvaatemuoti.

Herttuatar Catherine, 32, ja Ruotsin prinsessa Madeleine, 32, odottavat molemmat toista lastaan.

Madeleinen ja hänen aviomiehensä Christopher O´Neillin, 40, lapsen laskettu aika on kesällä. Tällä hetkellä New Yorkissa asuvan perheen lasten ikäero jää pieneksi, sillä esikoistytär Leonore syntyi tämän vuoden helmikuussa.

Katen ja prinssi Williamin lapsen odotetaan puolestaan syntyvän huhtikuussa. Katen vatsa onkin jo alkanut pyöristyä somasti.

Katen hillittyä tyyliä on usein kritisoitu tylsäksi ja jopa tätimäiseksi. Muun muassa muotisuunnittelija Roberto Cavallin mielestä Katen pitäisi uskaltaa pukeutua seksikkäämmin. Nyt herttuatar onkin palkannut itselleen uuden stailistin, ja hänen tyylissään on jo havaittu pieni muutos rennompaan ja nuorekkaampaan suuntaan. Hiljaittain herttuatar edusti jopa hupparissa!

Mutta kumman juhlava äitiystyyli ihastuttaa enemmän, Katen vai Madden?Kate esiintyi ilmavassa, dekolteen paljastavassa petroolinsinisessä iltapuvussa New Yorkin -vierailullaan Metropolitan-museossa järjestetyillä juhlaillallisilla.

Madde puolestaan edusti Nobel-palkintojuhlallisuuksissa roosanvärisessä, hihattomassa iltapuvussa.


Lue myös:

Herttuatar Catherinella uusi stailisti – tavoitteena nuorekkaampi imago?

Mitä prinsessa Madeleine opetti meille miehistä?

Victoria vai Madeleine, kumpi on enemmään miesten mieleen?

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.