Oikeanlaisten rintaliivien löytäminen on tiedettä, eikä niiden päälle asetteleminen yhtään sen helpompaa.

Oikea ympärysmitta, tarpeeksi suuret kupit, hyvin säädetyt olkaimet. Rintaliivien valinta on tiedettä, eikä tuska suinkaan lopu siihen. Oletko ikinä miettinyt, miten puet rintaliivit yllesi?

Erityisesti raskaat rinnat tulisi asetella kuppeihin hyvin, jotta rinnat saavat täyden tuen liiveistä, eikä tulevaisuus ole selkäsärkyjen ja niska- ja hartiakipujen täyttämä. Scoop and swoop, suomalaisittain kumarru ja kahmaise, on tekniikka, jolle kannattaa uhrata hetki.

Kumarru ja kahmaise -tekniikalla asetellaan huonojen rintaliivien tai niiden väärän pitotavan selkään ja kylkiin ajama rintakudos oikealle paikalle. Näin kuppi täyttyy ilman, että siihen jää tyhjiä aukkoja, ja kaarituki täyttää tehtävänsä.

Pikaohjeet kumarru ja kahmaise -tekniikkaan:

1. Pue rintaliivit ylle, tekniikka vapaa.

2. Kumarru alaspäin.

3. Käytä vastakkaista kättä vastakkaiseen rintaan. Kahmi rintakudosta hellästi sivulta ja selästä kuppiin. Toista sama toiselle rinnalle.

4. Seiso suorassa, nosta etusormella ja keskisormella rintojasi keskeltä ylöspäin, jotta ne asettuvat kuppeihin.

Tutustu tekniikkaan alta löytyvän YouTube-videon avulla!

Oikea osuus alkaa noin minuutin jälkeen.

Lähteenä mm. Busty Resources -wiki

Lue myös:

Twiittaavat rintaliivit kertovat, milloin ne riisutaan

Näin valitset oikeankokoiset urheilurintaliivit

Vältä yleisimmät virheet liiviostoksilla

Löydä oikea kuppikoko – näin onnistut liiviostoksilla

Aiheuttavatko kaarituelliset rintaliivit syöpää?

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.