Italialainen tähtibloggari Laura Comolli matkasi näyttävässä kukkahameessaan Stella McCartneyn näytökseen Pariisin muotiviikoilla.
Italialainen tähtibloggari Laura Comolli matkasi näyttävässä kukkahameessaan Stella McCartneyn näytökseen Pariisin muotiviikoilla.
Skottipoppari Tallia Storm edusti Asosin yltiöromanttisessa mekossa ja Kurt Geigerin siroissa sandaaleissa Lontoossa.
Skottipoppari Tallia Storm edusti Asosin yltiöromanttisessa mekossa ja Kurt Geigerin siroissa sandaaleissa Lontoossa.
Malli ja näyttelijä Dree Hemingwayn Guccin dramaattinen pitsiasu enteili kesää jo helmikuisessa Bafta-gaalassa.
Malli ja näyttelijä Dree Hemingwayn Guccin dramaattinen pitsiasu enteili kesää jo helmikuisessa Bafta-gaalassa.

Tänäkin keväänä pukeudutaan trendikkäästi kukkakuosiin. Onneksi vaihtoehtoja on monia.

Jos kesämekko tuntuu vielä ennenaikaiselta, voi kukkasia ripotella ylleen esimerkiksi huivina, hiuskoristeena tai koruna. Varaslähtö kesään otettiin myös Pariisin muotiviikoilla, jossa muun muassa Balenciaga ja Dior esittelivät näyttäviä kukkaiskuosejaan.

Kukkamekkoon pukeutuvien ei tarvitsa olla kaikkien samasta muotista, sillä mekko- ja hamevalikoimasta voi poimia ylleen myös modernimpaa twistiä. Kas näin:

 

 


Modernia mutta dramaattista. 34,99 €, H&M.

 

 

 


Jotain retron ja modernin välistä. Lookia voi tasapainottaa yksivärisellä paidalla tai villiinnyttää vaikka leopardikuosilla. 49,95 €, Zara.

 

 

 


Viidakko kohtaa kukkaset. Toimii myös maksimitassa! 34,95 €, Vero Moda.

 

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.