Tältä huippumalli Rosie Huntington-Whiteley näyttää omana itsenään. Kuva: Reuters
Tältä huippumalli Rosie Huntington-Whiteley näyttää omana itsenään. Kuva: Reuters

Näyttääkö huippumalli Rosie Huntington-Whiteley muotikuvissa jo liiankin muoviselta?

Barbie-nukke on muodin huipulla. Ensin Vogue Paris teki muotijutun, jossa mallit Elizabeth Erm ja Magdalena Frackowiak kuvattiin Barbieina niin, että nuket näyttivät olevan myyntipakkauksissaan. Jokainen laatikko oli varusteltu nuken lisäksi jonkin luksusmerkin asusteilla. Katso kuvat täältä.

Nyt Japanin Voguessakin on innostuttu Barbie-teemasta. Huippumalli Rosie Huntington-Whiteleyn barbiemaisesta ulkonäöstä on otettu kaikki ilo irti, ja hänet on saatu näyttämään melkoisen jäykältä ja muoviselta. Kuvasarjan innoituksena ovat Ellen von Unwerthin vuonna 1994 Italian Vogueen ottamat Barbie-teemaiset muotikuvat, joissa poseerasi huippumalli Claudia Schiffer.

Viime aikoina realistisemman oloisia nukkeja on toivottu kauppojen hyllyille – ja joitain on jopa kehitettykin. Esimerkiksi tavisnukke Lammily on kuin kuka tahansa nainen selluliitteineen ja raskausarpineen. Muotikuvien Barbie kuitenkin näyttää varsin perinteiseltä pitkine raajoineen ja hoikkine vartaloineen. Ei ehkä se ihanteellisin esikuva nuorille naisille, mutta olisipa niillä omissa leikeissä käytetyillä Barbieillakin ollut noin upeat vaatteet ja asusteet!

Muotijutun stailannut Anna Dello Russo jakoi kuvia jutusta Instagramissaan.

Lue myös:

Uskoisitko näitä luksus-Barbeja eläviksi ihmisiksi?

Miksi tummaihoinen Barbie on tuplasti kalliimpi kuin valkoihoinen?

Selluliittinukke on täällä!

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.