Missikisat juontaneen Kristiina Komulaisen rintaliivittömyys koettiin kannanottona. – En ajatellut asiaa niin pitkälle.

Kristiina Komulainen, 36, kommentoi Radio Suomipopin haastattelussa tissikohua, jonka hänen avonainen iltapukunsa ja rintaliivittömyytensä aiheutti Miss Suomi -lähetyksen jälkeen sunnuntaina.

Komulainen juonsi kisat yhdessä Sami Kurosen, 41, kanssa, ja lähetyksen jälkeen kaksikko kiipesi missituolille yhteiskuvaan.

Kuvassa Kristiina istuu hajareisin juontajaparinsa hartioilla.

Kuvan myötä moni ilmaisi tyrmistyksensä siitä, että rintaliivitön nainen kehtasi asettautua varatun miehen olkapäille. Yhteiskuvan herättämä kohu huvittaa sekä Kristiinaa että Samia.

– Oli mulla alushousut sentään, Kristiina nauraa.

– Ja mulla kaikki vaatteet, Sami sanoo.

Kaksikon mukaan yhteiskuvasta missituolissa on muodostunut heille perinne – kaksikko juonsi kisat nyt kolmannen kerran.

Kristiina sanoo, että hän ei ole seurannut kuvan tai rintaliivittömyytensä aiheuttamaa keskustelua, mutta kertoo saaneensa Facebookin kautta viestin keski-ikäiseltä naiselta. Tämä oli ollut hyvillään siitä, että televisioruudussa näkyy välillä muutakin kuin silikonia.

– Hänen mielestään oli mahtavaa, että ihminen voi käyttää tällaista pukua ihan sellaisena kuin hän on. Itse en ollut ajatellut asiaa niin pitkälle. Olin vain nähnyt hienon mekon.

– Se oli tahattomasti ajankohtainen puku Maisa Torpan käynnistämän tissigaten takia, Sami Kuronen toteaa.

– Niin olikin! Nimenomaan! 36-vuotias äiti tämmöisessä mekossa. Viime vuonna minulla oli poolo, pitäähän tässä maailmassa joku tasapaino säilyä, Kristiina nauraa.

Maisa Torpan tissigatella Sami viittaa blogikirjoitukseen, jolla Tuulitunneli-ohjelmassa mukana oleva Maisa, 23, otti viime viikolla kantaa rintakeskusteluun. Kirjoituksessaan isoja rintoja puolustava Maisa ihmettelee, miten miehet voisivat edes kiihottua pienistä rinnoista.

– En olisi koskaan kehdannut vaatia miestä pitämään musta rinnattomana. Samallahan voisi vaatia miehen syömään kilokaupalla inhokkiruokaansa!

Lue myös:

Kristiina Komulainen jätti Jehovan todistajat

Tällaiset ovat tutkitusti täydelliset rinnat

Onko vuosi 2015 taas rintojen?

Taikina rauhoittaa suosikkijuontajan

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.