Emma Metso valmistaa lepakkokorkkarinsa käsin Hämeenlinnassa. Kuva: Cloudberry Lady
Emma Metso valmistaa lepakkokorkkarinsa käsin Hämeenlinnassa. Kuva: Cloudberry Lady

Kenkäjätti Jeffrey Campbellin uutuudessa ja hämeenlinnalaisopiskelija Emma Metson viime vuonna suunnittelemassa kenkämallissa on hyvin paljon samaa.

Hämeenlinnalaisen Cloudberry Lady -yrityksen asiakas bongasi viime viikolla hämmästyttävän yhdennäköisyyden amerikkalaismerkki Jeffrey Campbellin uuden The Bat Girl -kenkämallin (kuva täällä) ja Emma Metson viime keväänä suunnitteleman The Bat -korkokengän välillä.

– Ystäväni Emma teki kengän yritykselleni opinnäytetyönä, kertoo vaate- ja asustesuunnittelija, yrittäjä Tuulia Lautamaja.

Cloudberry Lady on erikoistunut japanilaiseen Lolita- ja katumuotiin. He jakoivat kuvan kenkämallista myös Tumblr-blogissaan, josta kuva lähti hyvin leviämään sosiaalisessa mediassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva lepakonsiivillä somistetusta korkokengästä vaikuttaa päätyneen myös amerikkalaisyrityksen suunnittelijoiden silmiin, sillä muutama viikko sitten julkaistu kenkämalli on hyvin samankaltainen kuin Hämeenlinnassa suunniteltu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ensin olimme aika skeptisiä, mutta kaikki elementit tuntuvat mätsäävän. Kenkään on tehty vain pieniä muutoksia, joten se on kuitenki eri tuote, eikä meillä ole oikeutta puuttua asiaan.

Yrittäjä on kuitenkin ollut yhteydessä amerikkalaisiin. Toistaiseksi vastausta ei ole kuulunut.

Jeffrey Campbelliä on syytetty useasti catwalkilla nähtyjen luksuskenkien plagioinnista, ja Tuulia Lautamajan mukaan yritys on kopioinut tuotteita ennenkin myös opiskelijoiden luonnoksista.

– Oikeudet malliin olisi saanut tässä tapauksessa aika edullisesti. On erityisen törkeää, että nyt emme saa mitään kunniaa suunnittelusta. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että meitä epäillään kopioinnista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla