Lomailevat kuninkaalliset William ja Kate poseerasivat iloisina lastensa Georgen ja Charlotten kanssa. Kuva: MVPhotos
Lomailevat kuninkaalliset William ja Kate poseerasivat iloisina lastensa Georgen ja Charlotten kanssa. Kuva: MVPhotos

Syyllistävä sormi osoittaa Katen ja Pippan äitiin, joka hemmotteli laskettelevia tyttäriään luksusrukkasilla.

Cambridgen herttuaparin Williamin ja Catherinen perheen lomakuvat Ranskan Alpeilta ihastuttivat kansaa alkuviikosta, mutta riemu loppui lyhyeen, kun tarkkaavaisimmat huomasivat, mitä Katella on käsissään. Turkiksella vuoratut nahkarukkaset!

Katen muotivalintoja seurataan tarkkaavaisesti, ja rukkaset paljastuivat pian brittiläisen Alexski-merkin opossumivuorilliseksi pariksi, joka maksaa peräti 295 puntaa eli noin 380 euroa.

The Daily Mailin mukaan Carole Middleton osti rukkaset joululahjoiksi tyttärilleen pari vuotta sitten – Katelle mustat, Pippalle punaiset.

Tästäkö rukkaset? Kuva: Shutterstock
Tästäkö rukkaset? Kuva: Shutterstock

Hanskoja ja rukkasia myyvän yrityksen omistaja Alexandra Bennett tunnisti tuotteensa heti kuvista ja oli innoissaan. Hänen rukkasissa käyttämänsä turkis tulee Uudesta-Seelannista. Opossumit ovat pienehköjä, villinä kasvavia pussieläimiä.

– Niitä pidetään siellä tuholaisina, Bennett kertoo The Daily Mailille. 

Opossumin ontto karva tekee hänen mukaansa rukkasista tuplasti esimerkiksi minkki- tai kettuhansikkaita lämpimämmät.

Sen sijaan eläinsuojelujärjestö PETA kritisoi herttuattaren rukkasvalintaa, sillä turkismetsästys tuottaa yleensä kärsimystä eläimille, kun ne jäävät kiinni luut murskaaviin loukkuihin.

– Eläimet, jotka eivät kuole heti, kärsivät kauheista vammoista ja kituvat päiväkausia ennen kuin kuolevat nälkään, janoon tai verenhukkaan, järjestöstä selitetään sivustolle.

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.