Lomailevat kuninkaalliset William ja Kate poseerasivat iloisina lastensa Georgen ja Charlotten kanssa. Kuva: MVPhotos
Lomailevat kuninkaalliset William ja Kate poseerasivat iloisina lastensa Georgen ja Charlotten kanssa. Kuva: MVPhotos

Syyllistävä sormi osoittaa Katen ja Pippan äitiin, joka hemmotteli laskettelevia tyttäriään luksusrukkasilla.

Cambridgen herttuaparin Williamin ja Catherinen perheen lomakuvat Ranskan Alpeilta ihastuttivat kansaa alkuviikosta, mutta riemu loppui lyhyeen, kun tarkkaavaisimmat huomasivat, mitä Katella on käsissään. Turkiksella vuoratut nahkarukkaset!

Katen muotivalintoja seurataan tarkkaavaisesti, ja rukkaset paljastuivat pian brittiläisen Alexski-merkin opossumivuorilliseksi pariksi, joka maksaa peräti 295 puntaa eli noin 380 euroa.

The Daily Mailin mukaan Carole Middleton osti rukkaset joululahjoiksi tyttärilleen pari vuotta sitten – Katelle mustat, Pippalle punaiset.

Tästäkö rukkaset? Kuva: Shutterstock
Tästäkö rukkaset? Kuva: Shutterstock

Hanskoja ja rukkasia myyvän yrityksen omistaja Alexandra Bennett tunnisti tuotteensa heti kuvista ja oli innoissaan. Hänen rukkasissa käyttämänsä turkis tulee Uudesta-Seelannista. Opossumit ovat pienehköjä, villinä kasvavia pussieläimiä.

– Niitä pidetään siellä tuholaisina, Bennett kertoo The Daily Mailille. 

Opossumin ontto karva tekee hänen mukaansa rukkasista tuplasti esimerkiksi minkki- tai kettuhansikkaita lämpimämmät.

Sen sijaan eläinsuojelujärjestö PETA kritisoi herttuattaren rukkasvalintaa, sillä turkismetsästys tuottaa yleensä kärsimystä eläimille, kun ne jäävät kiinni luut murskaaviin loukkuihin.

– Eläimet, jotka eivät kuole heti, kärsivät kauheista vammoista ja kituvat päiväkausia ennen kuin kuolevat nälkään, janoon tai verenhukkaan, järjestöstä selitetään sivustolle.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.