Ei sillä niin väliä, vaikka vilahtaisi, kunhan korot löytyvät, tuumii tämä Cannesin vieras. Kuva: Reuters
Ei sillä niin väliä, vaikka vilahtaisi, kunhan korot löytyvät, tuumii tämä Cannesin vieras. Kuva: Reuters

Matalakantaisiin kenkiin pukeutuneita naisia on käännytetty pois elokuvajuhlien näytöksistä.

Voiko pukukoodi määritellä myös naisten kenkien koron korkeuden? Ilmeisesti ainakin Cannesin elokuvajuhlilla voi. Väitteiden mukaan useampikin nainen on käännytetty pois Cannesin elokuvanäytöksistä, koska heillä on ollut jalassaan matalakantaiset kengät. Heidän joukossaan oli myös henkilöitä, jotka eivät terveyssyistä voi käyttää korkokenkiä.

Screen Dailyn mukaan elokuvajuhlat eivät suostuneet kommentoimaan asiaa mutta olivat vahvistaneet, että naisilla on oltava korkeat korot punaisen maton tilaisuuksissa.

Tiedot käännytyksistä ovat herättäneet somessa ihmetystä ja tunteita.

Senna-elokuvan ohjaaja Asif Kapadia, jonka dokumenttielokuva Amy Winehousesta esitettiin elokuvajuhlissa, kertoi Twitterissä myös oman vaimonsa törmänneen korkkaripakkoon.

Korkokenkävaatimukset ovat synnyttäneet lukuisia Twitter-hauskuutteluja. Benicio Del Toron ja Josh Brolinin on väitetty ilmoittaneen, että hekin aikovat pukeutua korkokenkiin Sicario-elokuvan ensi-iltaan. Kyseisen elokuvan naistähti, Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvasta tuttu Emily Blunt oli puolestaan ilmoittanut, että hänen mielestään jokaisen tulisi käyttää matalia kenkiä.

Irish Times -lehden toimittaja Laura Slattery huomautti, että matalat kengät ovat muodissa – ainakin nyt.

Lue myös:

Ylläri! Miksi korkokengät ovatkin paremmat kuin matalakantaiset?

Valmistujaiset, häät ja muut kesäjuhlat – muista tärkeimmät pukeutumissäännöt

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.