Adidaksen ikoniset Superstar-tennarit ovat taas kuuminta hottia. Mutta ovatko massat valmiita klassikon paluuseen?

Adidas Superstar shoes pair

2000-luvun alussa jokaisella tyylitietoisella nuorella piti olla jaloissaan yhdet tietyt kengät: Adidaksen Superstarit. Valkoiset mustilla raidoilla tai mustat valkoisilla.

Kolmiraitatennareiden historia kuitenkin ulottuu paljon pidemmälle. Ne tulivat markkinoille jo vuonna 1969 ja ovat saavuttanut klassikon maineen. Vaikka alun perin kyseessä olivat koriskengät, Superstareista tuli osa 80-luvun hip hop -kulttuuria, kun Run–D.M.C teki tossuista kappaleen My Adidas.

Edelliseen kymmeneen vuoteen kenkämalli ei kuitenkaan ole ollut erityisen muodikas. Viime vuosina on suosittu enemmän toista klassikkoa, Conversen All Star -tennareita.

Tällä hetkellä kaikenlaiset lenkkarit ovat kenkämuodin huipulla, joten ei ihme, että Superstaritkin on kaivettu naftaliinista. Ne vilahtelevat jo säännöllisesti katumuotisivustoilla ja blogeissa. Todisteita trendistä esimerkiksi The Cutissa, The Haute Pursuitissa, Blog and the Cityssä ja Fashion Hoaxilla.

Mutta tuleeko kengistä taas massamuotia? Niiden edellisestä tulemisesta on niin vähän aikaa, että jää nähtäväksi, ottavatko teinivuotensa Superstareissa tallanneet ne näin nopeasti uudelleen käyttöön.

Lue myös:

Tyyli-ikonit näyttävät mallia: Birkenstock-terveyssandaalit ovatkin muotia!

Edelleen muodissa: rumat sandaalit

Onko kiilakorkolenkkareiden aika ohi?