– Vaaleanpunaisen olkaimettoman tyllimekon laittaisin päälleni vain naamiaisiin, mikäli haluaisin olla Helinä-keiju, muotialan ammattilainen Klara Kivilahti naureskelee. Kuva: Jonna Öhrnberg
– Vaaleanpunaisen olkaimettoman tyllimekon laittaisin päälleni vain naamiaisiin, mikäli haluaisin olla Helinä-keiju, muotialan ammattilainen Klara Kivilahti naureskelee. Kuva: Jonna Öhrnberg

Boutique Kaarina K:n sisäänostaja on varma tyylistään. – Yksiolkaimiset asut toimivat vain superlaihoilla tytöillä.

Millainen on tyylisi?

– Rakastan Rock Chic -lookia, lempivärini on musta ja käytän lähes samoja vaatteita ja tyyliä vuoden ympäri. Peruslookkiini kuuluu mustat farkut, valkoinen paita ja nahkatakki yhdistettynä korkokenkiin tai bikerbootseihin, Sekoitan myös eri metallinsävyjä toisiinsa.

– Tämän hetken tyyli-ikoneitani ovat Carine Roitfeld ja Kate Moss. Heidän tummanpuhuva vaatemakunsa yhdistettynä sotkuiseen tukkaan ja luonnollisiin tummiin kuluneisiin kynsiinsä puhuttelee minua. Lempimerkkejäni ovat muun muassa Balmain ja Olivier Rousteing sekä Tom Ford. Balmain on enemmän Rock Chic ja Tom Ford taas supernaisellinen ja tyylikäs.

– Jättiosa palkastani menee vaatteisiin. Merkkivaatteet myyn fashion-kirppareilla tai hyvissä second hand -kaupoissa, halvemmat lahjoitan. Ennen kun vintagebuumi rantautui, ostin paljon vaatteita secondhandeista, nykyisin vähemmän.

– Pahin tyylimokani oli yksiolkaiminen pinkki mekko ja iso tukka Sinkkuelämää-leffan kutsuvierasnäytöksessä muutama vuosi sitten. Olin silloin viitisen kiloa pyöreämpi. Yksiolkaimiset asut toimivat vain superlaihoilla tytöillä, minulla ei.

Kuinka kauan laittaudut?

– Arkisin selviän laittautumisesta 10 minuutissa. Juhliin lähtiessä saattaa mennä 20 minuuttia. Olen aina myöhässä, enkä pidä itseni meikkaamisesta.

Tänään yllä

– Kymmenen vuotta vanha Dolce&Gabbanan kolmeosainen naisten smokki, jonka olen updeitannut Zanottin vartalovyöllä. Kengät ovat Zanottin ja laukku Karl Lagerfeldin.

Tyylistään ovat kertoneet myös:

Jenni Vartiainen tyylistään: ”En voisi pukeutua kuin Lady Gaga”

Janina Fry: Minun ei tarvitse enää pukeutua paljastavasti

Lotta Hintsa sijoittaa merkkilaukkuihin: ”Minulla on niitä noin 15”

Tarja Turunen: ”En mielestäni hamstraa asusteita, mutta...

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.