Poppy Delevingnen (vas.) ja Kim Kardashianin tyylejä seurataan tarkasti. Kuvat Reuters
Poppy Delevingnen (vas.) ja Kim Kardashianin tyylejä seurataan tarkasti. Kuvat Reuters

Viikonloppuna juhlittiin kaksia julkkishäitä. Kim Kardashian oli glamouria uhkuva morsian, Poppy Delevingne valitsi boheemin luksuksen.

Mikäli et ole ollut viime päivinä some-lakossa, olet saattanut kuulla, että tosi-tv-tähti Kim Kardashian ja räppäri Kanye West menivät lauantaina naimisiin Firenzessä Italiassa.

Piinallisen odottamisen jälkeen myös Kimin Instagram-seuraajat saavat nauttia tuoreen rouvan hääeleganssista. Kim marssi alttarille Riccardo Tiscin Givenchylle suunnittelemassa, kurveja nuolevassa valkoisessa luomuksessa, jonka kruunasivat kunnon laahus ja huntu. Alttariksi hääpaikalle oli rakennettu valtava kukkaseinämä, joten glamouria superparin ylellisistä häistä ei puuttunut.

Samaan aikaan kun kaikki katseet keskittyivät Firenzeen, Marokon Marrakechissa vietettiin brittiläisen seurapiirijulkkiksen Poppy Delevingnen ja hänen aviomiehensä James Cookin toista hääjuhlaa. Pari avioitui jo aiemmin Lontoossa, mutta viikonloppuna heidän liittonsa sai vielä viimeisen sinettinsä Afrikan mantereella. Poppy on tämän hetken suosikkimallin Cara Delevingnen isosisko.

Parin Lontoon-häissä oli tiukka Instagram-kielto, mutta Marokosta vieraat saivat päivittää tunnelmiaan Instagramiin. Mallinakin työskennelleen Poppyn yllä nähtiini Peter Dundasin Emilio Puccille suunnittelema hippihenkinen hääpuku, jota koristivat pastelliväreissä hehkuvat kukkakirjailut.

Kumpi hääeleganssi kolahtaa sinuun? Glamouria tihkuvan Kimin vai muodikkaasti luksushippeilevän Poppyn?

Kim Kardashianin polttarimekko oli luksusmerkki Balmainin.

Poppy ja hääpuvun suunnittelija Peter Dundas.

Poppy Delevingnen ensimmäinen hääpuku oli elegantti Chanel-luomus.

Lue myös:

Kim Kardashianin veli jätti siskonsa häät väliin ylipainonsa takia

Kim Kardashian puolustaa takapuoltaan: "En muutu ikinä!"

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.