Mustat saappaat tuovat särmää rentoon tunika-asuun. Tunika, 49,95 €, Lindex. French Connectionin fedora-hattu, 27,32 € (alennuksessa), Asos.com. Tamariksen ylipolvensaappaiden varren voi halutessaan kääntää lyhemmäksi, 109,95 €, Zalando.fi.
Mustat saappaat tuovat särmää rentoon tunika-asuun. Tunika, 49,95 €, Lindex. French Connectionin fedora-hattu, 27,32 € (alennuksessa), Asos.com. Tamariksen ylipolvensaappaiden varren voi halutessaan kääntää lyhemmäksi, 109,95 €, Zalando.fi.

Bloggari Alexa Aavarinne kertoo kevään suosikkitrendinsä. Ota omaksesi!

”Suosikkitrendini tänä keväänä ovat vaaleat, heleät sävyt ja kevyet materiaalit. Väreistä mieleeni ovat erityisesti valkoinen, vaaleansininen ja khaki.

Rakastan boheemeja tunikoja ja pitsimekkoja, ja tyylin viimeistelee huoleton kampaus, sekä fedora-hattu.

Musta nahka inspiroi minua sesongista toiseen, ja se toimii upeana kontrastina vaaleiden sävyjen rinnalla. Asusteissa mokka on tänä keväänä ykkönen, joten mokkaiset ylipolvensaappaat kuuluvatkin vaatekaappini kulmakiviin.”


Alexan blogi: alexadagmar.com

Lue myös:

Noora Hautakangas: ”Asussa pitää olla draamaa”

Urpoa vai nerokasta? Saappaat ja nahkahousut yhdistyvät bantseissa

Vastaamalla kolmeen kysymykseen selvität vartalotyyppisi

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.