Yltä päältä kukkien peitossa. 
Metallilankakirjailu antaa hienostuneen ilmeen silkkisekoitekaftaanille, 70 €, ja väljille housuille, 60 €, H&M. Kietaisumallisen topin helma on rypytetty, 119 €, Liu Jo. Pitkät höyhenkorvakorut, 29,95 €, Oxxo Design. Kullansävyinen neliösormus, 8 €/3 erilaisen mallin setti, ja ketjusomisteinen, paperinarusta punottu kirjekuorilaukku, 10 €, H&M. Nahkasandaleteissa on tukevat tolppakorot sekä leveä nilkkaremmi, 300 €, Af Klingberg.
Yltä päältä kukkien peitossa. Metallilankakirjailu antaa hienostuneen ilmeen silkkisekoitekaftaanille, 70 €, ja väljille housuille, 60 €, H&M. Kietaisumallisen topin helma on rypytetty, 119 €, Liu Jo. Pitkät höyhenkorvakorut, 29,95 €, Oxxo Design. Kullansävyinen neliösormus, 8 €/3 erilaisen mallin setti, ja ketjusomisteinen, paperinarusta punottu kirjekuorilaukku, 10 €, H&M. Nahkasandaleteissa on tukevat tolppakorot sekä leveä nilkkaremmi, 300 €, Af Klingberg.

Kevyen keväisiä kerroksia. 
Nilkkapituisessa silkkimekossa kukkii ruusukuosi, 389 €, Sand. Solmutekniikalla sidottu, herkän sävyinen mekko, 200 €, Poola Kataryna. Silkkisekoitetakin pinnassa on näyttävä koholehtikuosi, 905 €, Marina Rinaldi. Lehtikorvakorut, 9,90 €, Glitter.
Kevyen keväisiä kerroksia. Nilkkapituisessa silkkimekossa kukkii ruusukuosi, 389 €, Sand. Solmutekniikalla sidottu, herkän sävyinen mekko, 200 €, Poola Kataryna. Silkkisekoitetakin pinnassa on näyttävä koholehtikuosi, 905 €, Marina Rinaldi. Lehtikorvakorut, 9,90 €, Glitter.

Suuresta huivista voi kietaista topin tai mekon. 
Palmunlehtikuosinen huivi on pehmeää puuvillaa, 59 €, Becksöndergaard. Keltaisessa topissa on vetoketjusomiste edessä, 22,95 €, Seppälä. Joustavissa ja kapealinjaisissa housuissa on vajaamittaiset lahkeet, 169 €, Andiata. Kukat koristavat leveää rannekorua, 13 €, H&M.
Suuresta huivista voi kietaista topin tai mekon. Palmunlehtikuosinen huivi on pehmeää puuvillaa, 59 €, Becksöndergaard. Keltaisessa topissa on vetoketjusomiste edessä, 22,95 €, Seppälä. Joustavissa ja kapealinjaisissa housuissa on vajaamittaiset lahkeet, 169 €, Andiata. Kukat koristavat leveää rannekorua, 13 €, H&M.

Aamutakkimallisessa kimonossa viihtyy aamusta iltaan. 
Pellavasekoitteinen lierihattu, 15 € ja aamutakilta mallin napannut silkkitakki, 129 €, H&M. Lohensävyiset shortsit, 45 €, Minimum. Olalla väljä kimonotyylinen takki, 34,95 €, Lindex. Nyörirannekoruja koristavat hopearenkaat, 35 €/kpl, Pernille Corydon.
Aamutakkimallisessa kimonossa viihtyy aamusta iltaan. Pellavasekoitteinen lierihattu, 15 € ja aamutakilta mallin napannut silkkitakki, 129 €, H&M. Lohensävyiset shortsit, 45 €, Minimum. Olalla väljä kimonotyylinen takki, 34,95 €, Lindex. Nyörirannekoruja koristavat hopearenkaat, 35 €/kpl, Pernille Corydon.

Suurta ja pikkuruista kukkakuosia sulassa sovussa. 
Monisävyiset kukkakuviot vuorottelevat puuvillahuivin pinnalla, 55 €, Becksöndergaard. Kukkakuosipaidassa on lyhyt ja väljä malli, 55 €, Minimum.
Suurta ja pikkuruista kukkakuosia sulassa sovussa. Monisävyiset kukkakuviot vuorottelevat puuvillahuivin pinnalla, 55 €, Becksöndergaard. Kukkakuosipaidassa on lyhyt ja väljä malli, 55 €, Minimum.

Boheemien kukkakuosien sävyt ovat viehkeästi auringon paahtamia ja ajan patinoimia.

Vaatteiden väljät linjat on lainattu 70-luvulta. Kuoseja ei tarvitse säästää vain yhteen vaatteeseen, sillä yhdistely tekee tyylistä ihanan runsaan. Kerroksellisuus täydentää rennon kokonaisuuden.

Kuvauspaikka Gardenia-Helsinki, gardenia-helsinki.fi. Meikki ja hiukset Timo Karvinen. Tiedustelut Af Klingberg/Mildh Press 050 556 6007, Andiata/Stockmann (09) 1211, Becksöndergaard 040 551 9017, Glitter (09) 7268 0780, H&M (09) 343 4950, Lindex 020 142 2400, Liu Jo/MPH-Trading Oy 050 401 6246, Marina Rinaldi (09) 626 220, Minimum/Hob Nob Agency 020 763 0980, Oxxo Design/Villa Tremondo (09) 621 6007, Pernille Corydon 040 551 9017, Poola Kataryna 050 461 3631, Seppälä (09) 121 7200.

Lue lisää:

Ota käyttöön jo nyt! Kevään kuumin farkkutyyli on retro ja käytännöllinen

Katse kaulaan – tältä näyttää kevään trendikkäin mekko

Boheemisti chic – näin loihdit kevään trendityylin

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.