Yltä päältä kukkien peitossa. 
Metallilankakirjailu antaa hienostuneen ilmeen silkkisekoitekaftaanille, 70 €, ja väljille housuille, 60 €, H&M. Kietaisumallisen topin helma on rypytetty, 119 €, Liu Jo. Pitkät höyhenkorvakorut, 29,95 €, Oxxo Design. Kullansävyinen neliösormus, 8 €/3 erilaisen mallin setti, ja ketjusomisteinen, paperinarusta punottu kirjekuorilaukku, 10 €, H&M. Nahkasandaleteissa on tukevat tolppakorot sekä leveä nilkkaremmi, 300 €, Af Klingberg.
Yltä päältä kukkien peitossa. Metallilankakirjailu antaa hienostuneen ilmeen silkkisekoitekaftaanille, 70 €, ja väljille housuille, 60 €, H&M. Kietaisumallisen topin helma on rypytetty, 119 €, Liu Jo. Pitkät höyhenkorvakorut, 29,95 €, Oxxo Design. Kullansävyinen neliösormus, 8 €/3 erilaisen mallin setti, ja ketjusomisteinen, paperinarusta punottu kirjekuorilaukku, 10 €, H&M. Nahkasandaleteissa on tukevat tolppakorot sekä leveä nilkkaremmi, 300 €, Af Klingberg.

Kevyen keväisiä kerroksia. 
Nilkkapituisessa silkkimekossa kukkii ruusukuosi, 389 €, Sand. Solmutekniikalla sidottu, herkän sävyinen mekko, 200 €, Poola Kataryna. Silkkisekoitetakin pinnassa on näyttävä koholehtikuosi, 905 €, Marina Rinaldi. Lehtikorvakorut, 9,90 €, Glitter.
Kevyen keväisiä kerroksia. Nilkkapituisessa silkkimekossa kukkii ruusukuosi, 389 €, Sand. Solmutekniikalla sidottu, herkän sävyinen mekko, 200 €, Poola Kataryna. Silkkisekoitetakin pinnassa on näyttävä koholehtikuosi, 905 €, Marina Rinaldi. Lehtikorvakorut, 9,90 €, Glitter.

Suuresta huivista voi kietaista topin tai mekon. 
Palmunlehtikuosinen huivi on pehmeää puuvillaa, 59 €, Becksöndergaard. Keltaisessa topissa on vetoketjusomiste edessä, 22,95 €, Seppälä. Joustavissa ja kapealinjaisissa housuissa on vajaamittaiset lahkeet, 169 €, Andiata. Kukat koristavat leveää rannekorua, 13 €, H&M.
Suuresta huivista voi kietaista topin tai mekon. Palmunlehtikuosinen huivi on pehmeää puuvillaa, 59 €, Becksöndergaard. Keltaisessa topissa on vetoketjusomiste edessä, 22,95 €, Seppälä. Joustavissa ja kapealinjaisissa housuissa on vajaamittaiset lahkeet, 169 €, Andiata. Kukat koristavat leveää rannekorua, 13 €, H&M.

Aamutakkimallisessa kimonossa viihtyy aamusta iltaan. 
Pellavasekoitteinen lierihattu, 15 € ja aamutakilta mallin napannut silkkitakki, 129 €, H&M. Lohensävyiset shortsit, 45 €, Minimum. Olalla väljä kimonotyylinen takki, 34,95 €, Lindex. Nyörirannekoruja koristavat hopearenkaat, 35 €/kpl, Pernille Corydon.
Aamutakkimallisessa kimonossa viihtyy aamusta iltaan. Pellavasekoitteinen lierihattu, 15 € ja aamutakilta mallin napannut silkkitakki, 129 €, H&M. Lohensävyiset shortsit, 45 €, Minimum. Olalla väljä kimonotyylinen takki, 34,95 €, Lindex. Nyörirannekoruja koristavat hopearenkaat, 35 €/kpl, Pernille Corydon.

Suurta ja pikkuruista kukkakuosia sulassa sovussa. 
Monisävyiset kukkakuviot vuorottelevat puuvillahuivin pinnalla, 55 €, Becksöndergaard. Kukkakuosipaidassa on lyhyt ja väljä malli, 55 €, Minimum.
Suurta ja pikkuruista kukkakuosia sulassa sovussa. Monisävyiset kukkakuviot vuorottelevat puuvillahuivin pinnalla, 55 €, Becksöndergaard. Kukkakuosipaidassa on lyhyt ja väljä malli, 55 €, Minimum.

Boheemien kukkakuosien sävyt ovat viehkeästi auringon paahtamia ja ajan patinoimia.

Vaatteiden väljät linjat on lainattu 70-luvulta. Kuoseja ei tarvitse säästää vain yhteen vaatteeseen, sillä yhdistely tekee tyylistä ihanan runsaan. Kerroksellisuus täydentää rennon kokonaisuuden.

Kuvauspaikka Gardenia-Helsinki, gardenia-helsinki.fi. Meikki ja hiukset Timo Karvinen. Tiedustelut Af Klingberg/Mildh Press 050 556 6007, Andiata/Stockmann (09) 1211, Becksöndergaard 040 551 9017, Glitter (09) 7268 0780, H&M (09) 343 4950, Lindex 020 142 2400, Liu Jo/MPH-Trading Oy 050 401 6246, Marina Rinaldi (09) 626 220, Minimum/Hob Nob Agency 020 763 0980, Oxxo Design/Villa Tremondo (09) 621 6007, Pernille Corydon 040 551 9017, Poola Kataryna 050 461 3631, Seppälä (09) 121 7200.

Lue lisää:

Ota käyttöön jo nyt! Kevään kuumin farkkutyyli on retro ja käytännöllinen

Katse kaulaan – tältä näyttää kevään trendikkäin mekko

Boheemisti chic – näin loihdit kevään trendityylin

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

  1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
  2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
  3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
  4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
  5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti