Sortsit ovat nyt niin muodin aallonharjalla, ettei niitä kannata jättää hankimatta ainakaan siksi, ettei usko niiden sopivan omalle vartalolle. Vaihtoehtoja löytyy sporttisista lyhytlahkeisista toimistokelpoisiin prässisortseihin. Yläosaa vaihtelemalla sortseista tulee todella monikäyttöiset kesäpöksyt.

Polvipituus sopii kaikille

Väljät pitkälahkeiset sortsit ovat nappivalinta, olivatpa sääresi hoikat tai muodokkaat. Juhlavaan fiilikseen valitaan istuva yläosa tai lyhyt väljä, näin siluetti tasapainottuu sirommaksi.  Arkikuvioihin käy väljä paitapusero, joka joko työnnetään sortsien sisään tai annetaan tunikan peittää lahkeita.

Polvet esiin

Puolipitkillä tai vähän polven yläpuolelle ulottuvissa sortseissa ei ehkä ihan joka työpaikalle voi mennä, mutta asiallisen bisnestyylin näillä sortseilla saa. Yhdistä vaikka blaiserin tai pitkähkön paitapuseron kanssa. Tämä pituus sopii monille, mutta materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota ostohetkellä. Mikään ei ole kurjempaa kuin se, että kangas rypistyy heti ensimmäisen palaverin jälkeen. Jos olet epävarma sääristäsi, valitse vapaa-aikaan simppelit puuvillasortsit, joiden pituus on vähän yli polven.

Vilauta reittä

Korkea vyötärö lyhyillä lahkeilla on supernaisellinen yhdistelmä, johon platform-pohjaiset sandaalit ovat omiaan. Naisellisuutta korostetaan räätälityylisissä sortseissa tyköistuvalla blaiserilla tai simppelillä vyöllä. Jos lahkeet tuntuvat liian paljastavilta, peität osan jaloista pitkähköllä takilla tai väljällä jakulla. Rentoon lomapäivään vedetään perinteiset farkkusortsit ja käännetään lahkeita niin paljon kuin kantti kestää. Kesäloman ehdoton suosikkivaate on trikoosortsit, joita voisi käyttää ympäri vuorokauden, niin mukavat ne ovat!

Kaikki peliin

Rohkeimmat pitkäjalkaiset mimmit vetävät jalkaansa sortsit, joissa on lahjetta vain nimeksi. Pin up- tunnelma syntyy helposti pikkuruisilla sortseilla. Tyyli päivitetään modernilla paidalla tai asiallisella pitkällä takilla. Hurjempaa asennetta lisätään rokkariasuun verkkosukkahousuilla. Villiltä tuntuvia yhdistelmiä kannattaa myös kokeilla. Klassiset prässisortsit ja rusettipaita sopivat eläinkuosisen takin ja matalien sandaalien kanssa.

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.