Sortsit ovat nyt niin muodin aallonharjalla, ettei niitä kannata jättää hankimatta ainakaan siksi, ettei usko niiden sopivan omalle vartalolle. Vaihtoehtoja löytyy sporttisista lyhytlahkeisista toimistokelpoisiin prässisortseihin. Yläosaa vaihtelemalla sortseista tulee todella monikäyttöiset kesäpöksyt.

Polvipituus sopii kaikille

Väljät pitkälahkeiset sortsit ovat nappivalinta, olivatpa sääresi hoikat tai muodokkaat. Juhlavaan fiilikseen valitaan istuva yläosa tai lyhyt väljä, näin siluetti tasapainottuu sirommaksi.  Arkikuvioihin käy väljä paitapusero, joka joko työnnetään sortsien sisään tai annetaan tunikan peittää lahkeita.

Polvet esiin

Puolipitkillä tai vähän polven yläpuolelle ulottuvissa sortseissa ei ehkä ihan joka työpaikalle voi mennä, mutta asiallisen bisnestyylin näillä sortseilla saa. Yhdistä vaikka blaiserin tai pitkähkön paitapuseron kanssa. Tämä pituus sopii monille, mutta materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota ostohetkellä. Mikään ei ole kurjempaa kuin se, että kangas rypistyy heti ensimmäisen palaverin jälkeen. Jos olet epävarma sääristäsi, valitse vapaa-aikaan simppelit puuvillasortsit, joiden pituus on vähän yli polven.

Vilauta reittä

Korkea vyötärö lyhyillä lahkeilla on supernaisellinen yhdistelmä, johon platform-pohjaiset sandaalit ovat omiaan. Naisellisuutta korostetaan räätälityylisissä sortseissa tyköistuvalla blaiserilla tai simppelillä vyöllä. Jos lahkeet tuntuvat liian paljastavilta, peität osan jaloista pitkähköllä takilla tai väljällä jakulla. Rentoon lomapäivään vedetään perinteiset farkkusortsit ja käännetään lahkeita niin paljon kuin kantti kestää. Kesäloman ehdoton suosikkivaate on trikoosortsit, joita voisi käyttää ympäri vuorokauden, niin mukavat ne ovat!

Kaikki peliin

Rohkeimmat pitkäjalkaiset mimmit vetävät jalkaansa sortsit, joissa on lahjetta vain nimeksi. Pin up- tunnelma syntyy helposti pikkuruisilla sortseilla. Tyyli päivitetään modernilla paidalla tai asiallisella pitkällä takilla. Hurjempaa asennetta lisätään rokkariasuun verkkosukkahousuilla. Villiltä tuntuvia yhdistelmiä kannattaa myös kokeilla. Klassiset prässisortsit ja rusettipaita sopivat eläinkuosisen takin ja matalien sandaalien kanssa.

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

Supermalli Kate Moss nousi muotimaailman ykkösnimeksi 1993. Urheiluvaatteet sekä katutyylistä inspiroituminen ovat ysärimuodin peruspilareita.

 1. Coca-Cola-fanien luottovaate, 24,99 €, Bik Bok
 2. Hullunkurisissa tupsukorvakoruissa on ysärille tyypillistä lapsenmielisyyttä, 9,95 €, Zara.
 3. Siistit jumppahousut sopivat oikein stailattuna jopa työpaikalle, 119 €, Tommy Hilfiger.
 4. Jenkkikoulujen takki sopii A-linjaisen midihameen kanssa, 49,95 €, Cubus.
 5. Repussa yhdistyvät sekä tyylikkyys että käytännöllisyys, 69 €, Lipault Paris.
 6. Tyylistä ei tarvitse säästää, vaikka rahaa olisi vähän, 26,99 €, Lidl.

 

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

Rita Hayworthin ura muoti-ikonina alkoi elokuvasta Gilda (1947), jossa hän sävähdytti mustassa satiini-iltapuvussa. Vapaa-ajallaan tähti vannoi korkeavyötäröisten suorien housujen sekä hyvin istuvan puseron nimeen.

 1. Helmiä ei koskaan voi olla liikaa, 9,99 €, KappAhl.
 2. Ruskean eri sävyillä leikittely on nyt trendikästä, 59,95 €, Zalando.
 3. Taivaansiniset korkokengät saavat unelmoimaan kesästä, 235 €, Marimekko.
 4. Päästä sisäinen pariisittaresi valloilleen baskerin avulla, 15 €, Monki.
 5. Pallopuserossa on vintage-fiilistä, 19,95 €, Gina Tricot.
 6. Villapusero käy kauluspaidasta, 79,99 €, H&M.
 7.  Romanttisessa neuletakissa ovat sekä väri että röyhelöt kohdallaan, 29,99 €, Vila.
 8. Täydellisen kokoiseen laukkuun mahtuvat avaimet, lompakko ja lempikirja, 49,99 €, Mango