Kun mini ja maksi kohtasivat... Miley Cyrus ja Jennifer Lopez. Kuvat: Reuters ja MVPhotos
Kun mini ja maksi kohtasivat... Miley Cyrus ja Jennifer Lopez. Kuvat: Reuters ja MVPhotos

Häviävän pienet sortsit vai lepattavan väljä kaftaani? Tämän kesän kuumin tyyli on joko tai: maksi haastaa minin.

Helteiden myötä niukkaakin niukemmat mikrosortsit ovat vallanneet kaupunkikuvan. Niin pieniä ovat vaatekappaleet etenkin nuorison yllä, että siveliäimpiä jo hävettää.

Vastaiskuna minimuodille tuloaan tekeekin nyt täysin päinvastainen kesätrendi: ihanan väljät ja muodot viileästi verhoavat kaftaanit. Silkkinen tai puuvillainen asuste on tuttu Välimeren maista.

Tänä kesänä siis ajatellaan mustavalkoisesti: muotia on olla joko mini tai maksi. Minikansa yhdistään mikrosortseihin napapaidan, ja maksikansa kääriytyy värikkääseen kaftaaniin. Valitse puolesi!

Mikronainen

Miniä Miley Cyruksen malliin. Kuvat: Reuters

Napa saa näkyä. Peppu saa näkyä. Mitä vähemmän yllä, sen parempi, tämän tyylisuunnan edustajat ajattelevat. Ei sääntöjä! Paljon pokkaa! Ota mallia vaikka Miley Cyrukselta.

Kaftaanin kaveri

Jennifer Lopez taitaa myös kaftaanityylin. Kuvat: MVPhotos

Muotisivusto The Cut antoi osuvat vinkit ajankohtaiseen kaftaanimuotiin. Näin ne kuuluvat: Valitse kaftaani, pukeudu siihen. Heitä karvanajovehkeesi ja rintaliivisi pois. Älä murehdi auringonpolttamista.

Kuulostaa huojentavan helpolta! Vähän paljastavampaa kaftaanimuotia on esitellyt esimerkiksi Jennifer Lopez, ja ovatpa nämä armeliaat trendiasunteet vallanneet jo muotinäytösten catwalkitkin.

Lue myös:

Hollywood-tähdet sen jo tietävät: trendikkäimmät korkkarit ovat nyt valkoiset

Tyylisääntö uusiksi: Nyt voi vilauttaa sekä säärtä että rintaa

Kesän uimapukumuoti on täynnä kevyitä unelmia

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.