Lontoolaisten muotivaikuttajien trendinäkemystä (vas.) voi ennakkoluulottomasti soveltaa myös suomalaiseen arkeen (oik). Kuvat: MVPhotos ja Ninna Lindström.
Lontoolaisten muotivaikuttajien trendinäkemystä (vas.) voi ennakkoluulottomasti soveltaa myös suomalaiseen arkeen (oik). Kuvat: MVPhotos ja Ninna Lindström.

Jos se on Voguessa, sen on pakko olla in. Ensi kesän trendikkäin asuste on siis pumpattava uima-allas.

Kerrankin kesäasuste, joka enemmän peittää kuin paljastaa!

Lontoon muotiviikoilla nähtiin kuuluisan Central Saint Martins -korkeakoulun opiskelijoiden näkemyksiä loppuvuoden trendeistä. Vogue nosti esiin näistä muutaman, esimerkiksi pumpattavan uima-altaan.

Vanhastaan tiedetään, että se, mikä toimii catwalkilla, voi olla katukäytössä hankalampi. Tavallinen nainen testasi, miten kahluuallas käyttäytyy arjessa.

Kiitämme:

  • Pirteän värinen ja herättää taatusti huomiota. 
  • Edullinen: kaapista käyttämättömänä löytyneen altaan alkuperäinen hinta oli 12,99 €.
  • Saa vastaantulijat iloiseksi.
  • Sopivan peittävä ainakin etupuolelta: altaan takana voisi helposti vaikka vaihtaa uikkarit tai käydä puskapissalla.
  • Jos vasta biitsillä huomaa, että vedessä on sinilevää, jeesusteipillä altaan saa nopeasti paikattua alkuperäiseen käyttöön. Jesaria kannattaa muutenkin käyttää: ilman reunavahvistuksia naamanmentävä reikä leviää hetkessä liian isoksi, jolloin asusteesta tulee kaulakoru.

Moitimme:

  • Naamareiän lisäksi altaassa pitäisi ehdottomasti olla käsiaukot – kahvin juominen on käytännössä mahdotonta ilman niitä.
  • Allasta ei voi suositella kovin tuuliselle päivälle. Asuste karkaa.
  • Liukuportaissa asu herättää pahennusta, kun kiireisemmät eivät pääse ohi. Ei kannata käyttää ainakaan metron ruuhka-aikoina.
  • Työläs. Jos käytössä ei ole tehokasta pumppua, asusteen puhaltaminen käyttökuntoon vaatii todella vahvat keuhkot.
  • Saatavuus voi olla talvisaikaan kehno.

Kenelle sopii:

Ennakkoluulottomalle trendsetterille. Siis todella ennakkoluulottomalle.

Hiusväriä tiheästi vaihtava Sanni ihastuttaa nyt punaisilla hiuksilla. Kuva: Warner music live
Hiusväriä tiheästi vaihtava Sanni ihastuttaa nyt punaisilla hiuksilla. Kuva: Warner music live

Laulaja Sannin hiuksissa on nähty sinistä, vihreää ja pikkulettejä. Nyt hiukset liehuvat tulenpunaisina.

Laulaja Sanni osaa herättää huomiota. Eilen julkaistu Pornoo-kappale herätti mielipiteitä jo pelkällä nimellään: ”Asiaton biisi, ei ainakaan radiossa voi soittaa nuorten lapsien kuullen”, “Iiiihaaaana. Harmi vaan, että odotettiin mun 6-vuotiaan tyttären kanssa tän biisin julkaisua, ja ei tätä kyllä tohdi sille kuunnelluttaa. Ei oo frööbelin palikat”, Sannin Instagram-tilillä kommentoidaan.

Huomiota herättävät myös Sannin uudet, tulenpunaiset hiukset.

Sannin Instagramissa hehkutetaan uutta hiusväriä: ”Oot tosi kaunis punasilla hiuksilla.”

Sanni kertoi pari vuotta sitten Me Naisten haastattelussa elävänsä ja päättävänsä myös hiustyyleistään fiilispohjalta. Hän ei myöskään ota ulkonäköään turhan vakavasti.

– Pahin tukkamokani oli, kun vedimme bloggari Saara Sarvaksen kanssa minulle sivusiilin ja liukuvärjäsimme sen turkoosiksi. Sitten minulla oli vaalea tukka, turkoosi siili ja pinkit latvat. Silloin olin siitä fiiliksissä, mutta jälkeenpäin hävetti, Sanni kertoi.

 Ennen punaista tukkaa Sannin hiukset olivat vihreät.

Sannin violetin ja sinisen sävyjä hehkuneet hiukset toivat mieleen My Little Ponyjen harjakset. 

Sinisin ja keltaisin yksityiskohdin koristellut pikkuletit lienevät Sannin huomiotaherättänein kampaus.

 

Mikä eläin sä olisit? Mä olisin Spyro.🔥

A post shared by SANNI (@sannivirallinen) on

Siniset hiukset olivat Sannin tavaramerkki pitkään.

Uransa alkuvaiheilla Sannin hiukset olivat vaaleat. Sen sijaan hiusten pituus ei ole uran varrella juurikaan muuttunut. 

 

Onks jollain muullakin tänään vaikeuksii saada asioit aikaseks? 🙈 #maanantai

A post shared by SANNI (@sannivirallinen) on

Pian avioituva Meghan Markle päihittänee jopa herttuatar Catherinen hääpukukustannuksissa, jos huhut asun hinnasta pitävät paikkansa.

Näyttelijä Meghan Marklen ja prinssi Harryn häitä vietetään 19. toukokuuta. Kuten kenellä tahansa morsiamella, Meghanillakin on ”vähän” lipsahtanut hääbudjetin kanssa. Daily Mail kertoo sivustollaan, että sisäpiirilähteen The Look -aikakauslehdelle antamien tietojen mukaan budjetti on tuplaantunut valmistelujen edetessä.

Valtaosan rahoista on nimettömän lähteen mukaan nielaissut morsiamen häätyyli, johon arvioidaan menneen 400 000 puntaa eli noin 448 000 euroa – isoin osa siitä itse hääpukuun. 

Siis ihan kenelle tahansa voisi käydä juuri noin.

Meghanin kohdalla rahanmeno on kuitenkin vähän kummallista siihen nähden, että voisi kuvitella monen suunnittelijan tarjoutuneen tekemään puvun joko ilmaiseksi tai reilulla alennuksella. Näkyvyys kuninkaallisissa häissä kun on ehkä parasta mainosta, mitä suunnittelija tai yritys voi saada.

Toki hääpari toimii oikein maksaessaan kunnon korvauksen, joka tekee hyvää taloudelle ja josta kertyy verotuloja. Meghanin nimittäin väitetään kuittaavan laskut itse.

Vertailun vuoksi herttuatar Catherinen hääpuvun kerrotaan maksaneen 250 000 puntaa vuonna 2011 (mikä sekin on toki paljon). Lähes puoli miljoonaa on siis kuninkaallislisä huomioidenkin todella kova hinta.  

Neljä teoriaa hinnasta

Jos Suomessa haluaisi käyttää hääpukuunsa keskustakämpän verran rahaa, saisi sillä jo todella monta huippusuunnittelijoiden ja -ompelijoiden työtuntia ja laadukkaita materiaaleja useampaankin kolttuun. Kuinka sitten Meghan on saanut upotettua vastaavat määrät rahaa vain yhteen mekkoon? Keksimme ainakin neljä vaihtoehtoa. 

1) Yksi mahdollinen menoerä ovat hintavat koristeet. Puvun voi koristella erittäin laadukkaasti, esimerkiksi upottaa miehustaan liudan aitoja timantteja. Tämä kyllä selittäisi suuret kustannukset. 

2) Toinen teoria on, että Meghan maksaa todella kovaa tuntiliksaa neitsyille, jotka kutovat harvinaisten silkkiperhosten täydenkuun aikaan tuottamasta kuteesta täydellistä silkkikangasta salaisessa luolassa.

3) Onhan sekin mahdollista, että Meghanin mekko on tehty vastasyntyneiden yksisarvisten jouhista. Silloin puolen miljoonan hinta-arvio voi olla jopa alakanttiin.

4) Neljäs vaihtoehto tietenkin on, että nyt kyllä joku nauraa matkalla pankkiin.