Me Naiset
|
Heidi Heino
Julia Lundsten ei ole himokorkeiden korkojen ystävä. Kuva: Satu Kemppainen
Julia Lundsten ei ole himokorkeiden korkojen ystävä. Kuva: Satu Kemppainen

Julia Lundsten vinkkaa neljä olennaista kysymystä, jotka kenkäehdokkaille kannattaa tehdä.

Lontoolaistunut kenkäsuunnittelija Julia Lundsten, 38, on tunnettu FINSK-mallistostaan, jossa yhdistyvät luonnonmateriaalit ja jännän veistosmaiset korot. Kenkäosastoja koluaville Julia ehdottaa tällaista tarkistuslistaa:

1. Ovatko ne nahkaa?
”Tässä en tekisi kompromisseja, kenkien pitää olla myös sisältä nahkaa. Joskus näkee vain pienen nahkakaistaleen reunassa, ja muu sisäpuoli on keinoainetta.”

2. Onko lesti hyvä?
”Kengän pitää olla heti sopiva jalkaan, se ei juurikaan muokkaudu. Käyttötarkoituksesta on tietysti kiinni, onko ulkonäkö vai mukavuus tärkeämpi: bilekenkien ei tarvitse olla yhtä hyvät jalassa kuin kävelykenkien.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Mitä merkin takana on?
”Vähän tutkimusta on hyvä tehdä. Onko kenkien valmistajalla yhteiskuntavastuuta, millaisissa oloissa kengät teetetään? Iso, tunnettu merkki ei takaa eettisyyttä, keskisuuri tai pieni on usein parempi.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Onko korko oikeassa kohdassa?
”Painopiste on matematiikkaa, ja kunnollisen koron on oltava oikeassa kohdassa. Jos se on liian takana, kenkä lähtee alta. Käytän itse harvoin korkeita korkoja: minulle midheel-korko eli 6–7 senttiä on jo tarpeeksi. Mitä korkeampi, sitä tärkeämpi oikea painotus on.”

Lue myös:

Julia Lundsten: matikkanerosta tuli kenkäsuunnittelija

5 asiaa, jotka kannattaa huomioida korkokenkiä ostaessa

Näin takaat, että sinulla on aina sopivat kengät mukana

Sisältö jatkuu mainoksen alla