Kuvat Terhi Pölkin kevätmallistosta.
Kuvat Terhi Pölkin kevätmallistosta.

Suunnittelija kehottaa vilkuilemaan gladiaattorisandaalien suuntaan.

Suunnittelija Terhi Pölkki lanseerasi nimeään kantavan kenkämallistonsa syksyllä 2011, ja siitä saakka hänen kenkänsä ovat ihastuttaneet ylellisillä materiaaleillaan ja minimalistisilla mutta kekseliäillä muodoillaan. Tämän kevään mallistoonsa Terhi sai innoituksen naisellisuuden, maskuliinisuuden ja sporttisuuden yhdistelystä.

– Kevätkenkien tärkeimmät värit ovat beige ja luonnonsävyt, Terhi kertoo kevään kenkämuodista.

– Gladiaattorisandaalit ja erilaiset nauhoitukset ovat vahva trendi. Terävää kärkeä tullaan myös näkemään paljon.


Jo viime vuonna jyllännyt sporttisuus on pinnalla tänäkin keväänä. Juuri nyt Terhi suosii oman mallistonsa Olive-sneakereita.

– Kumipohjansa ansiosta ne ovat helppokäyttöiset ja rennot.

Moni tietää Terhi Pölkin puukengät. Ne ovat jälleen keväällä ajankohtaiset. Pohjoismaalaisten rakastamia puukkareita näkyi esimerkiksi Pradan muotinäytöksessä sekä Giuseppe Zanottin mallistossa.

– Keveys ja mukavuus tekee niistä kesäsuosikin, Terhi kertoo.

Suunnittelija itse pukeutuu suunnilleen samalla tavalla vuodenajasta riippumatta.

– Talvella suosin kerrospukeutumista ja käytän paljon hameita sekä mekkoja paksujen villapaitojen ja takkien kanssa. Keväällä villan määrää voi vähentää ja vaihtaa kevyempiin materiaaleihin.

Lue myös:

Haluatko olla todella chic? Seuraa näitä pukeutujia

Tekeekö korkokenkien käyttö kipeää? Kokeile teippikikkaa!

Huolla kenkäsi kätevästi: tee itse maailman paras kosteussuoja

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.