Angelina Jolie vastaanotti kuningatar Elisabetilta Dame-arvonimen. Kuva: Reuters
Angelina Jolie vastaanotti kuningatar Elisabetilta Dame-arvonimen. Kuva: Reuters

Tyylikäs Angelina Jolie valitsi ylleen brittiläistä muotia vastaanottaessaan Dame-arvonimen kuningatar Elisabetilta.

Näyttelijä Angelina Jolie, 39, ja kuningatar Elisabet, 88, tapasivat perjantaina. Eivät kuitenkaan iltapäiväteen merkeissä, vaan virallisessa arvonimiseremoniassa.

Angelina vastaanotti vihdoin kunniaritarin titteliä vastaavan Dame-arvonimen, joka hänelle myönnettiin kesäkuussa. Arvonimen hän sai "edistettyään Britannian ulkopolitiikkaa toimimalla aktiivisesti seksuaalisen väkivallan estämiseksi konfliktialueilla".

Angelina Jolie ja kuningatar Elisabet tapasivat Buckinghamin palatsissa virallisessa arvonimiseremoniassa. Kuva: Reuters

Punaisilla matoilla Angelina Jolie nähdään usein hänelle tunnusomaisessa näyttävässä halkiossa, mutta kuningattaren hän tapasi arvokkaana. Angelina oli pukeutunut varta vasten tilaisuuteen räätälöityyn, brittiläisen suunnittelijakaksikon Ralph & Russon harmaaseen peplum-jakkuun ja kynähameeseen.

Angelinan mukana tilaisuuteen saapuivat hänen aviomiehensä Brad Pitt ja pariskunnan lapset, jotka hekin pääsivät tutustumaan kuningattareen, Daily Mail kertoo.

Angelinalle myönnettiin Dame-arvonimi hänen työstään seksuaalisen väkivallan estämiseksi konfliktialueilla. Kuva: Reuters

Angelinan lisäksi vain harva julkisuuden henkilö Iso-Britannian ulkopuolelta on saanut kunnia-arvonimen, ja vielä harvempi heistä on ollut yhtä nuori tittelin ansaitessaan.

Muun muassa näyttelijät Judi Dench, 79, Julie Andrews, 79, ja Helen Mirren, 69, ovat kunniaritareita.

Lue myös:

Angelina Jolien huomenlahja Brad Pittille maksoi 2,3 miljoonaa

Huumevideosta kohu: Muistatko nämä Angelina Jolien kummat tempaukset?

Angelina Jolie ja Brad Pitt salaa naimisiin – täällä heidät vihittiin

Viisi syytä rakastaa Angelina Jolieta

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.