Angelina Jolie vastaanotti kuningatar Elisabetilta Dame-arvonimen. Kuva: Reuters
Angelina Jolie vastaanotti kuningatar Elisabetilta Dame-arvonimen. Kuva: Reuters

Tyylikäs Angelina Jolie valitsi ylleen brittiläistä muotia vastaanottaessaan Dame-arvonimen kuningatar Elisabetilta.

Näyttelijä Angelina Jolie, 39, ja kuningatar Elisabet, 88, tapasivat perjantaina. Eivät kuitenkaan iltapäiväteen merkeissä, vaan virallisessa arvonimiseremoniassa.

Angelina vastaanotti vihdoin kunniaritarin titteliä vastaavan Dame-arvonimen, joka hänelle myönnettiin kesäkuussa. Arvonimen hän sai "edistettyään Britannian ulkopolitiikkaa toimimalla aktiivisesti seksuaalisen väkivallan estämiseksi konfliktialueilla".

Angelina Jolie ja kuningatar Elisabet tapasivat Buckinghamin palatsissa virallisessa arvonimiseremoniassa. Kuva: Reuters

Punaisilla matoilla Angelina Jolie nähdään usein hänelle tunnusomaisessa näyttävässä halkiossa, mutta kuningattaren hän tapasi arvokkaana. Angelina oli pukeutunut varta vasten tilaisuuteen räätälöityyn, brittiläisen suunnittelijakaksikon Ralph & Russon harmaaseen peplum-jakkuun ja kynähameeseen.

Angelinan mukana tilaisuuteen saapuivat hänen aviomiehensä Brad Pitt ja pariskunnan lapset, jotka hekin pääsivät tutustumaan kuningattareen, Daily Mail kertoo.

Angelinalle myönnettiin Dame-arvonimi hänen työstään seksuaalisen väkivallan estämiseksi konfliktialueilla. Kuva: Reuters

Angelinan lisäksi vain harva julkisuuden henkilö Iso-Britannian ulkopuolelta on saanut kunnia-arvonimen, ja vielä harvempi heistä on ollut yhtä nuori tittelin ansaitessaan.

Muun muassa näyttelijät Judi Dench, 79, Julie Andrews, 79, ja Helen Mirren, 69, ovat kunniaritareita.

Lue myös:

Angelina Jolien huomenlahja Brad Pittille maksoi 2,3 miljoonaa

Huumevideosta kohu: Muistatko nämä Angelina Jolien kummat tempaukset?

Angelina Jolie ja Brad Pitt salaa naimisiin – täällä heidät vihittiin

Viisi syytä rakastaa Angelina Jolieta